BEZGLUTENOWE BROWNIE Z O’S – najlepsze na świecie!

Do pokazania Wam przepisu na bezglutenowe brownie zbierałam się już od jakiegoś czasu!

Takie bezglutenowe brownie pokazuje moim kursantom na szkoleniach cukierniczych – za każdym razem wzbudza taki sam zachwyt!

Na szkoleniach przygotowujemy je z mąki migdałowej, ja swoje przygotowałam z mąki kasztanowej, które tak jak mąka migdałowa jest mąką bez glutenu.

Smakowało równie fenomenalnie!

Dodatek chrupiących, kruchych Ciasteczek Chocolate O’s Schär z mlecznym kremem sprawił, ze to brownie nabrało jeszcze więcej magicznej mocy!

Smakowało obłędnie i zrobiło u mnie w pracy taką furorę, jak dawno żadne inne!

Spróbujcie i Wy!

Zakochacie się w tym bezglutenowym brownie!

SKŁADNIKI:

( 22x 26 )

– masło – 250 g

– cukier – 130 g

– czekolada 70% – 250 g

– jajko – 260 g

– mąka kasztanowa ( zamiennie na migdałową ) – 170 g

– ciasteczka Chocolate O’s Schär

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Cukier ubijamy z jajkami.

Masło rozpuszczamy z czekoladą na kąpieli.

Mieszamy, dodajemy mąkę bezglutenową, mieszamy.

Wylewamy do foremki, układamy ciasteczka Chocolate O’s Schär.

Wypiekamy ok. 30-35 minut / 170C bez termoobiegu.

Smacznego!

WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ Schär.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress