Do pokazania Wam przepisu na bezglutenowe brownie zbierałam się już od jakiegoś czasu!
Takie bezglutenowe brownie pokazuje moim kursantom na szkoleniach cukierniczych – za każdym razem wzbudza taki sam zachwyt!
Na szkoleniach przygotowujemy je z mąki migdałowej, ja swoje przygotowałam z mąki kasztanowej, które tak jak mąka migdałowa jest mąką bez glutenu.
Smakowało równie fenomenalnie!
Dodatek chrupiących, kruchych Ciasteczek Chocolate O’s Schär z mlecznym kremem sprawił, ze to brownie nabrało jeszcze więcej magicznej mocy!
Smakowało obłędnie i zrobiło u mnie w pracy taką furorę, jak dawno żadne inne!
Spróbujcie i Wy!
Zakochacie się w tym bezglutenowym brownie!
SKŁADNIKI:
( 22x 26 )
– masło – 250 g
– cukier – 130 g
– czekolada 70% – 250 g
– jajko – 260 g
– mąka kasztanowa ( zamiennie na migdałową ) – 170 g
– ciasteczka Chocolate O’s Schär
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Cukier ubijamy z jajkami.
Masło rozpuszczamy z czekoladą na kąpieli.
Mieszamy, dodajemy mąkę bezglutenową, mieszamy.
Wylewamy do foremki, układamy ciasteczka Chocolate O’s Schär.
Wypiekamy ok. 30-35 minut / 170C bez termoobiegu.
Smacznego!
WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ Schär.
No Comments