Bezglutenowa i FIT seria rozkręciła się na blogu w najlepsze!
Bardzo się cieszę, że te nowe przepisy tak bardzo Wam się spodobały i cały czas regularnie goszczą w Waszych kuchniach i na Waszych stołach.
Dziś razem z marką Schär przygotowałam dla Was przepis na przepyszną, bezglutenową babkę, która może być idealnym pomysłem również na nadchodzące Święta Wielkanocne.
Do jej przygotowania użyłam znanego już Wam z innych bezglutenowych przepisów mixu bezglutenowego Mix C Mix Pâtisserie Schär, a także nowych, kruchych ciasteczek APPLE BISCO z nowej linii BIO.
Ciasteczka APPLE BISCO BIO to bezglutenowe ciasteczka z owsem i jabłkiem produkowane w całości z ekologicznych zbóż i owoców.
Zawierają mąkę owsianą, płatki owsiane, siemię lniane i nasiona słonecznika.
Doskonałe źródło błonnika!
Świetna przekąska w ciągu dnia!
A ciacho z ich dodatkiem? Przepyszne!
Ciasto jest lekkie, orzeźwiające i niesamowicie puszyste.
U mnie zniknęło zaraz po zrobieniu zdjęć – jeszcze ciepłe!
Koniecznie wypróbujcie!
#ScharBio
#ScharBezGlutenuBio
SKŁADNIKI:
* Mix C Mix Pâtisserie Schär – 220 g
* jajko – 3 szt
* cukier – 120 g
* proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
* masło min. 82% – 50 g
* mleko – 100 ml
* ciasteczka Apple Bisco BIO Schär – 1 op
* sok z cytryny – 3 łyżki
* jabłko – 1 szt
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Jajka ubijamy z cukrem na puch.
Dodajemy przesiany Mix C Mix Pâtisserie Schär z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
Wlewamy rozpuszczone masło, dodajemy mleko, wszystko razem krótko, ale dokładnie miksujemy.
Wylewamy do wyłożonej papierem foremki, układamy pokrojone w plasterki jabłka i kruche ciasteczka Apple Bisco BIO.
Pieczemy do suchego patyczka, ok. 60 minut w 160C.
Smacznego!
Zapraszam Was na fanpage marki Schär , gdzie możecie na bieżąco śledzić newsy, a także inspirować się dodawanymi, bezglutenowymi przepisami.
No Comments