KULINARNE nowINKI – warsztaty z Sebastianem Olmą / #instamix

inka-17-001

Na początku listopada popędziłam do Warszawy na warsztaty kulinarne „Kulinarne nowINKI” z kawą INKA, Sebastianem Olmą ( zwycięzcą popularnego telewizyjnego show ) i barmanami z gruby RaBARBARy.

kawa-inka-10

Przyznaję, że nie mogłam się doczekać, gdyż takie warsztaty są nie tylko fajną okazją do nauczenia się czegoś nowego, poznania nowych smaków, ale też spotkania na żywo z „przyjaciółmi” z blogerskiego świata.

Pogoda nie dopisała, ale towarzystwo jak najbardziej!

Menu wymyślone przez Sebastiana i chłopaków z RaBABARów oczywiście obfitowało w dodatek kawy -było to zaskakujące i nietypowe menu …. a jak się później okazało – wyjątkowo smaczne!

W menu:

Krem z pieczoną dynią, imbirem, kawą Inką i grzankami

Smażony kalafior z morelami, kawą Inką i orzechem laskowym

Łosoś z białą kaszą gryczaną w emulsji kawowej, cukinią i pesto ziołowym

Ciasto marchewkowe z kawą Inką i sosem waniliowo-kardamonowym

Crème brûlée z kawą Inką i pieczoną gruszką

kawa-inka-2 kawa-inka-7

kawa-inka-8 kawa-inka-24

 

Dania powstały w błyskawicznym tempie, by później we wspólnym gronie zajadać się nimi oblizując ze smakiem!

Ps. nie sądziliśmy, żekawa INKA tak fajnie będzie łączyć się z daniami wytrawnymi!

Mój numer 1 ( nie licząc ciasta, które było obłędne! to Smażone kalafior z morelami, kawą Inka i orzechami – niebo w gębie!

Zobaczcie jeszcze kilka migawek z warsztatów!

 kawa-inka-3

kawa-inka-14

kawa-inka-20

kawa-inka-4

      kawa-inka-5      

      kawa-inka-1     

    kawa-inka-12     

    kawa-inka-17     

    kawa-inka-18     

    kawa-inka-19     

       kawa-inka-21        

 kawa-inka-22  

kawa-inka-11

PS. z całego serducha dziękuję organizatorom za zaproszenie, a kawie INKA za inspiracje do tworzenia nowych dań!

Do zobaczenia następnym razem!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress