Na początku listopada popędziłam do Warszawy na warsztaty kulinarne “Kulinarne nowINKI” z kawą INKA, Sebastianem Olmą ( zwycięzcą popularnego telewizyjnego show ) i barmanami z gruby RaBARBARy.
Przyznaję, że nie mogłam się doczekać, gdyż takie warsztaty są nie tylko fajną okazją do nauczenia się czegoś nowego, poznania nowych smaków, ale też spotkania na żywo z “przyjaciółmi” z blogerskiego świata.
Pogoda nie dopisała, ale towarzystwo jak najbardziej!
Menu wymyślone przez Sebastiana i chłopaków z RaBABARów oczywiście obfitowało w dodatek kawy -było to zaskakujące i nietypowe menu …. a jak się później okazało – wyjątkowo smaczne!
W menu:
Krem z pieczoną dynią, imbirem, kawą Inką i grzankami
Smażony kalafior z morelami, kawą Inką i orzechem laskowym
Łosoś z białą kaszą gryczaną w emulsji kawowej, cukinią i pesto ziołowym
Ciasto marchewkowe z kawą Inką i sosem waniliowo-kardamonowym
Crème brûlée z kawą Inką i pieczoną gruszką
Dania powstały w błyskawicznym tempie, by później we wspólnym gronie zajadać się nimi oblizując ze smakiem!
Ps. nie sądziliśmy, żekawa INKA tak fajnie będzie łączyć się z daniami wytrawnymi!
Mój numer 1 ( nie licząc ciasta, które było obłędne! to Smażone kalafior z morelami, kawą Inka i orzechami – niebo w gębie!
Zobaczcie jeszcze kilka migawek z warsztatów!
PS. z całego serducha dziękuję organizatorom za zaproszenie, a kawie INKA za inspiracje do tworzenia nowych dań!
Do zobaczenia następnym razem!
No Comments