SERNIK KOKOSOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ BEZ PIECZENIA

Tak bardzo spodobał Wam się przepis na Sernik Straciatella, że postanowiłam przygotować jego blond wersję!

Dziś mam dla Was przepis na pyszny Sernik kokosowy z białą czekoladą.

Ciacho bez pieczenia i błyskawiczne do zrobienia.

W 10-15 minut ciacho mamy gotowe!

Znika tak samo błyskawicznie jak się je robi.

Jest świetnym pomysłem na nadchodzący teraz sezon komunijny albo np. imprezowe słodkości.

Zdecydowanie trafia do moich ulubionych ciach – TOP 10!

Konieczne spróbujcie i potem dajcie w komentarzach znać jak smakowało!

  

SKŁADNIKI:

* ser biały 3 x mielony – 750 g
* śmietana kremówka 36% – 200 ml
* cukier puder – ok. 180-200 g
* czekolada biała – 100 g
* wiórki kokosowe – 50 g
* biszkopty okragłe – ok. 30 szt
* żelatyna – 2 łyżki
* cukier puder do posypania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Dno tortownicy 24 cm wykładamy połową biszkoptów jeśli są miękkie zostawiamy bez nasączania, jeśli twarde – możemy nasączyć odrobiną słodkiej kawy albo herbaty.

Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach zimnej wody, mieszamy, podgrzewamy, ale nie gotujemy.

Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem.

Dodajemy do zmielonego sera, mieszamy, 1 łyżkę dodajemy do ciepłej żelatyny, a następnie całość wlewamy do masy – wszystko razem dokładnie miksujemy.

Wrzucamy posiekaną na kawałki ( mają być większe ) czekoladę oraz wiórki kokosowe i jeszcze raz dokładnie mieszamy.

Całość wylewamy na biszkopty, wyrównujemy, przykrywamy resztą ciastek i obficie posypujemy cukrem pudrem.

Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Zajadamy!

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

2 komentarze

  • Reply
    Kinga
    8 maja 2017 at 16:17

    Zamieszczony sernik smakuje jak sernik na zimno?

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress