TAGLIATELLE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM I PIECZONYMI POMIDORAMI

Uwielbiam wędzonego łososia – zarówno na grzanki, do sałatek, jak i jako dodatek do makaronu.

To właśnie w połączeniu z makaronem i pieczonymi pomidorami tworzy fantastyczne, szybkie danie, któremu nie potrafię się oprzeć!

Jedno z mich ulubionych dań obiadowych!

Najlepszej jakości łosoś, świeże, soczyste pomidory i ugotowany al dente makaron – takie trio, które sprawia, że nie chcę odrywać się od talerza!

Jest świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i romantyczną kolację.

Spróbujcie!

 

 

SKŁADNIKI:

( 2 porcje )

* tagliatelle – 300 g

* wędzony łosoś – 100 g

* szalotka – 1 szt

* pomidory koktajlowe – 100 g

* oliwa z oliwek

* sól

* pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Pomidory polewamy odrobiną oliwy, lekko nacinamy, pieczemy ok. 15 minut w 170C.

Na odrobinie oliwy przesmażmy posiekaną szalotkę.

Makaron gotujemy al dente, wrzucamy do przesmażonej cebulki, podgrzewamy.

Dodajemy upieczone pomidory i porwanego łososia, doprawiamy pieprzem do smaku.

Podjemy gorące ze świeżymi ziołami/kiełkami.

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress