TOSTOWE ROLLSY ZAPIEKANE Z SEREM I POMIDORAMI

Jak doskonale wiecie rzadko kiedy gotuję tradycyjne 2-daniowe obiady.

Zdecydowanie bardziej wolę zastąpić je pysznymi zapiekankami, daniami makaronowymi albo kaszą z dodatkami.

Dziś, zainspirowana nowością od Hochland na sklepowych półkach przygotowałam dla Was genialną zapiekankę!

Wyszła tak obłędna, że rodzina na drugi dzień wołała o to samo!

Połączenie świetnego ciągnącego sera, który idealnie się topi z soczystymi pomidorami oraz świeżym chlebem tostowym tworzy fantastyczną całość, której nikt się nie oprze.

W formie kanapek – byłaby klasyka!

W formie zwijanych „rollsów” jest to danie, które zachwyci nie tylko smakiem, ale i wyglądem!

Spróbujcie!

Ps. ser Hochland Burger&Toast to nowość w grubych plastrach dedykowana daniom na ciepło.

To specjalny gatunek sera – Cagliata – doskonały do przygotowania zapiekanek, burgerów i tostów – pod wpływem temperatury topi się, a jednocześnie pozostaje ciągnący, aromatyczny i doskonały w smaku.

Jak dla mnie genialny!

SKŁADNIKI:

* ser Hochland Burger&Toast – 4 op

* pieczywo tostowe – ok. 20 kromek

* świeże pomidory – 5 szt

* pomidorki koktajlowe – ok. 100 g

* cebula biała – 1 szt

* czosnek – 2 ząbki

* sól, pieprz, oregano, bazylia, cukier – do smaku

* świeża bazylia

* masło

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Pomidory drobno kroimy.

Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła, dodajemy posiekaną drobno cebulkę, a następnie pokrojone w kostkę pomidory.

Przesmażamy, wrzucamy posiekany czosnek.

Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, odrobiną cukru i ziołami.

Smażymy, aż pomidory zrobią się bardzo miękkie.

Połowę porcji wyciągamy do naczynia do zapiekania.

Z pieczywa tostowego odkrawamy skórki ( zostawiamy na grzanki ).

Wałkujemy na cienkie plastry.

Na pieczywie tostowym układamy plastry sera Hochland, zwijamy w roladki.

Układamy obok siebie ( i na sobie ) w naczyniu.

Zalewamy resztą pomidorów.

Układamy plastry sera, dodajemy pomidorki koktajlowe i odrobinę pieprzu.

Zapiekamy ok. 15-20 minut w 170C.

Podajemy na gorąco!

Smacznego!

Ps. świetnym dodatkiem do środka będzie również smażony szpinak!

Polecam!

Wpis powstał we współpracy z marką Hochland

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress