IMBIROWA KAWA INKA Z BITĄ ŚMIETANĄ I PRAŻONYMI MIGDAŁAMI

Choć pogoda za oknem cały czas nas rozpieszcza, to jednak późne popołudnia i wieczory stają się coraz chłodniejsze.

A im wieczór chłodniejszy – tym moja kawa bardziej gorąca!

Dziś mam dla Was przepis na pyszną, rozgrzewającą kawę Inkę z odrobiną imbiru, czekolady oraz kremową bitą śmietaną z chrupiącą migdałową kruszonką.

Taka kawa smakuje genialnie!

Jest idealnym dodatkiem do miękkiego, ciepłego koca i ulubionej książki!

Ja jestem ZA!

A Ty?

Spróbujcie!

 

SKŁADNIKI:

( 2 filiżanki )

* kawa INKA klasyczna – 2 łyżeczki

* mleko 3,2% – 250 ml

* czekolada mleczna – 2 kostki

* miód prawdziwy – 1 łyżka

* mielony imbir – 1 duża szczypta

* śmietana 30% – do dekoracji

* prażone lub pieczone migdały bez skórki

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Mleko gotujemy.

Do filiżanek wsypujemy kawę INKA, dodajemy po szczypcie imbiru i po kostce czekolady.

Zalewamy gorącym mlekiem, słodzimy miodem.

Podajemy z ubitą śmietaną i prażonymi migdałami.

Jest pysznie!

Polecam!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress