Ajj znów będzie bardzo słodko!
Dziś mam dla Was przepis na przepyszne Ciasto czekoladowe ( takie niesamowicie wilgotne! ) z masą kajmakową/krówkową i kremem o smaku Toffie.
Smakuje obłędnie – jest wilgotne, a zarazem bardzo puszyste!
Jest fantastycznym pomysłem do popołudniowej kawki, jak i na deser przy rodzinnym obiedzie.
Robi się je błyskawicznie i tak samo szybki znika – każdy z przyjemnością sięga po dokładkę!
Koniecznie wypróbujcie!
SKŁADNIKI:
( 12×20 )
CIASTO:
* czekolada mleczna – 130 g
* masa kajmakowa – 2 łyżki
* syrop Victoria’s Toffi ( Victoria Cymes ) – 50 ml
* masło – 100 g
* jajko – 3 szt
* cukier – 100 g
* mąka pszenna – 70-80 g
KREM TOFFI:
* masło – 130 g
* syrop Victoria’s Toffi ( Victoria Cymes ) – 130 ml
* maka kajmakowa – 1 czubata łyżka
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
CIASTO:
Czekoladę roztapiamy z masłem nad kąpielą wodną, odstawiamy.
Jajka ubijamy z cukrem na jasną masę, dodajemy mąkę, syrop Toffie oraz roztopioną i przestudzoną czekoladę.
Wszystko razem delikatnie i krótko miksujemy ( do połączenia ).
Wylewamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy ok. 25-30 min / 180C.
KREM TOFFI:
Masło ucieramy na puch, dodajemy masę kajmakową i powoli dolewamy syrop Victoria’s Toffi ( Victoria Cymes ).
Przekładamy na ostudzone ciasto i za pomocą widelca formujemy „maziaje”
Smacznego!
No Comments