Jak wiecie uwielbiam celebrować śniadania!
Wspominałam Wam o tym już nie jeden raz!
Jogurt ze słodkimi, chrupiącymi bakaliami, gofry, domowe ciepłe drożdżówki albo wszelkiego rodzaju zapiekane tosty – uwielbiam!
Dziś razem z dobrze Wam już znaną marka Schär – producentem żywności bez glutenu, przygotowałam kolejne, pyszne śniadanie na słodko.
Małe bezglutenowe bułeczki zapiekłam razem z odrobiną masła ( które ubóstwiam! ) i wiśniowego dżemu domowej roboty.
Podałam oczywiście z cukrem pudrem i świeżymi owocami – a jakże!
Bezglutenowe bułeczki świetna alternatywa dla klasycznych tostów francuskich!
Posmakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym!
Ja uwielbiam!
Spróbujcie i Wy!
Ps. bułeczki zapiekłam w tosterze – Wy śmiało możecie to zrobić również w piekarniku!
SKŁADNIKI:
* bułki bezglutenowe Schär – 3 szt
* prawdziwe, dobre masło – 2 łyżeczki
* ulubiona konfitura – u mnie wiśniowy dżem
* cukier puder + borówki
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Przekrojone bułeczki smarujemy konfiturą, zamykamy.
Smarujemy odrobiną masła z każdej strony i zapiekamy kilka minut na lekko złoty kolor.
Podajemy na ciepło z cukrem pudrem i świeżymi owocami.
Smacznego!
Ps. z masłem orzechowym też smakują genialnie!
W ofercie znajdziecie również inne, pyszne, bezglutenowe pieczywo.
Zobaczcie!
https://www.schaer.com/pl-pl/pl/bulki
WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ Schär.
No Comments