BEZGLUTENOWE ZAPIEKANE BUŁECZKI – ŚNIADANIE NA SŁODKO

Jak wiecie uwielbiam celebrować śniadania!

Wspominałam Wam o tym już nie jeden raz!

Jogurt ze słodkimi, chrupiącymi bakaliami, gofry, domowe ciepłe drożdżówki albo wszelkiego rodzaju zapiekane tosty – uwielbiam!

Dziś razem z dobrze Wam już znaną marka Schär – producentem żywności bez glutenu, przygotowałam kolejne, pyszne śniadanie na słodko.

Małe bezglutenowe bułeczki zapiekłam razem z odrobiną masła ( które ubóstwiam! ) i wiśniowego dżemu domowej roboty. 

Podałam oczywiście z cukrem pudrem i świeżymi owocami –  a jakże!

Bezglutenowe bułeczki świetna alternatywa dla klasycznych tostów francuskich!

Posmakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym!

Ja uwielbiam!

Spróbujcie i Wy!

 

Ps. bułeczki zapiekłam w tosterze – Wy śmiało możecie to zrobić również w piekarniku!

SKŁADNIKI:

* bułki bezglutenowe Schär – 3 szt

* prawdziwe, dobre masło – 2 łyżeczki

* ulubiona konfitura – u mnie wiśniowy dżem

* cukier puder +  borówki

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Przekrojone bułeczki smarujemy konfiturą, zamykamy.

Smarujemy odrobiną masła z każdej strony i zapiekamy kilka minut na lekko złoty kolor.

Podajemy na ciepło z cukrem pudrem i świeżymi owocami.

Smacznego!

Ps. z masłem orzechowym też smakują genialnie!

W ofercie znajdziecie również inne, pyszne, bezglutenowe pieczywo.

Zobaczcie!

https://www.schaer.com/pl-pl/pl/bulki

 

WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ Schär.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress