BEZGLUTENOWE GOFRY Z FRUŻELINĄ JAGODOWĄ I OWOCAMI – pomysł na słodkie śniadanie!

Czy jest tu ktoś, kto nie lubi gofrów?! Obstawiam, że nie !

Ja je wręcz uwielbiam, o czym pisałam Wam już nie jeden raz!

Z owocami, cukrem pudrem, dżemem, bitą śmietaną, a także te wytrawne czy słone – z dodatkiem ulubionych wędlin czy serów.

Ostatnio moja ulubiona bezglutenowa marka Schär „poczęstowała” mnie na gotowymi już goframi bezglutenowymi.

I przepadłam!

Coś fantastycznego!

Smakują świetnie, są delikatne i puszyste.

Ja zajadałam je z domową frużeliną jagodową i owocami, Wy śmiało możecie przygotować ze swoimi ulubionymi dodatkami.

Spróbujcie!

Takie bezglutenowe, gotowe gofry są też świetnym pomysłem do zabrania w trasę!

SKŁADNIKI:

*bezglutenowe gofry Schär – 4 szt

*owoce leśne ( borówki, jeżyny )

*cukier – do smaku

*sok z cytryny

*mąka ziemniaczana – do zagęszczenia 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Owoce zalewamy odrobiną wody, gotujemy na wolnym ogniu, aż puszczą sok, ale się nie rozpadną.

Dodajemy cukier, a na końcu sok z cytryny.

Zagęszczamy odrobina! mąki ziemniaczanej tworząc „kisielową”konsystencję.

Gofry grzejemy w gofrownicy, na patelni lub w piekarniku ( na zimno też śmiało można je jeść! ), podajemy na gorąco z frużeliną i świeżymi owocami.

Pycha!

Smacznego!

W ofercie znajdziecie również pyszne, bezglutenowe pieczywo.

Zobaczcie!

https://www.schaer.com/pl-pl/pl/bulki

WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ Schär.

 

 

           

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress