Czy jest tu ktoś, kto nie lubi gofrów?! Obstawiam, że nie !
Ja je wręcz uwielbiam, o czym pisałam Wam już nie jeden raz!
Z owocami, cukrem pudrem, dżemem, bitą śmietaną, a także te wytrawne czy słone – z dodatkiem ulubionych wędlin czy serów.
Ostatnio moja ulubiona bezglutenowa marka Schär “poczęstowała” mnie na gotowymi już goframi bezglutenowymi.
I przepadłam!
Coś fantastycznego!
Smakują świetnie, są delikatne i puszyste.
Ja zajadałam je z domową frużeliną jagodową i owocami, Wy śmiało możecie przygotować ze swoimi ulubionymi dodatkami.
Spróbujcie!
Takie bezglutenowe, gotowe gofry są też świetnym pomysłem do zabrania w trasę!
SKŁADNIKI:
*bezglutenowe gofry Schär – 4 szt
*owoce leśne ( borówki, jeżyny )
*cukier – do smaku
*sok z cytryny
*mąka ziemniaczana – do zagęszczenia
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Owoce zalewamy odrobiną wody, gotujemy na wolnym ogniu, aż puszczą sok, ale się nie rozpadną.
Dodajemy cukier, a na końcu sok z cytryny.
Zagęszczamy odrobina! mąki ziemniaczanej tworząc “kisielową”konsystencję.
Gofry grzejemy w gofrownicy, na patelni lub w piekarniku ( na zimno też śmiało można je jeść! ), podajemy na gorąco z frużeliną i świeżymi owocami.
Pycha!
Smacznego!
W ofercie znajdziecie również pyszne, bezglutenowe pieczywo.
Zobaczcie!
https://www.schaer.com/pl-pl/pl/bulki
WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ Schär.
No Comments