10 maja to był taki kolejny fajny dzień!
Wyruszyłam jak na skrzydłach do Tarnowskich Gór, by poprowadzić pierwsze ( a może nawet nie ostatnie! ;) ) szkolenie cukiernicze w Akademii SWEET DECOR.
Szkolenie było szkoleniem zamkniętym poprowadzonym specjalnie dla restauracji TU I TERAZ BURGER&CAKE z Rybnika.
Zebrałyśmy się w całkowicie babskim gronie!
I jak się później okazało w gronie takich kobitek, z którymi można by góry przenosić ( albo i cały Śląsk przekopać! ).
Nie było to jednak zwyczajne szkolenie, jakie do tej pory najczęściej prowadziłam – na tapecie ( a raczej w piekarniku! ) znalazły się ciasta i desery bezglutenowe, wegański, fit, bez laktozy.
Zdrowsza, ale i równie pyszna odmiana klasycznych wypieków i deserów na zimno!
Przygotowałyśmy moje ukochane bezglutenowe brownie z owocami leśnymi, Wegański sernik z rodzynkami, Bezglutenową i wegańską tartę o smaku snickersa, Kokosowy kisiel z tapioki z porzeczkami, Panna cottę z kaszy, Wegański czekoladowy toffurnik i przepyszne wegańskie ciasto czekoladowe z musem mango.
Zabawy i radości było przy tym co niemiara!
Oby więcej takich szkoleń!
Z całego serca dziękuję WSZYSTKIM, z którymi miałam okazję w tym dniu się spotkać!
Dziękuję Restauracji Tu i Teraz Burger&Cake oraz moim nieziemsko zdolnym kursantkom!
Dziękuję firmie szkoleniowej Krawat i Muszka za zaproszenie mnie do wzięcia udziału oraz perfekcyjną organizację szkolenia.
Dziękuję wszystkim pracownikom SWEET DECOR za udostępnienie miejsca, sprzętu oraz wszelaką pomoc w przygotowaniach kursu i po kursie.
Dziękuję WSZYSTKIM, którzy przyczynili się do tego, że wracałam z wielkim uśmiechem od ucha do ucha!
Ps. Jeżeli czytasz ten artykuł i jesteś menadżerem lub właściciele restauracji to wiedz, że na takie szkolenie można pozyskać dofinansowanie! To bardzo prosto! Napisz do mnie lub bezpośrednio na biuro@krawatimuszka.pl
No Comments