Ależ się cieszę, że bezglutenowa seria cieszy się tak niesamowitą popularnością.
Ostatnio pokazana TARTA Z OWOCAMI I CZEKOLADĄ wśród Was furorę!
Bardzo się cieszę, że tak posmakowała i mam nadzieję, że zagości na stałe na Waszych stołach.
Dziś, znów zainspirowana współpracą z moją ukochaną, bezglutenową marką Schär przygotowałam dla Was przepis na przepyszne, bezglutenowe kanapeczki inspirowane włoską bruschettą.
Do ich przygotowania użyłam nowych, bezglutenowych chlebków
Pan Crisp Cereal to zrównoważona mieszanka gryki, teff i mąki kasztanowej.
Dzięki temu jest naturalnie bezglutenowy, a także uprawiany wyłącznie ze źródeł ekologicznych.
Bezglutenowe
Bez pszenicy
Wegańskie
Bez laktozy
Bez oleju palmowego
Pieczywo Pan Crisp Cereal jest pełne błonnika, lekkostrawne i może być dłużej przechowywane.
To sprawia, że jest to doskonały wybór – zarówno na śniadanie, jak i jako prosta, chrupiąca przekąska między posiłkami.
Koniecznie wypróbujcie!
#ScharBio
#ScharBezGlutenuBio
SKŁADNIKI:
* świeże pomidory lub pomidorki koktajlowe
* mozzarella di bufala
* oliwa z oliwek dobrej jakości
* czosnek
* świeża bazylia
* sól
* pieprz ( u mnie czerwony )
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Pomidorki kroimy, zalewamy odrobiną oliwy, solimy, pieprzymy.
Układamy na natartym czosnkiem chlebku, dodajemy mozzarellę i świeżą bazylię.
Można włożyć dosłownie na kilkanaście sekund do piekarnika i zjeść na ciepło!
Świetna przekąska!
Gorąco polecam!
Smacznego!
Zobaczcie też inne bezglutenowe przepisy z produktami Schär na blogu!
No Comments