PUSZYSTY MUS CZEKOLADOWY Z DELISHIOS – WEGAŃSKI I BEZGLUTENOWY

Bardzo się cieszę, że tak podoba Wam się moje bezglutenowa seria przepisów na blogu!

Dziś przychodzę do Was z kolejnym!

Przygotowałam dla Was przepis na przepyszny mus czekoladowy.

Ale nie taki zwykły mus czekoladowy – jest wegański i bezglutenowy, dlatego też śmiało mogą sięgać po niego osoby będące na specjalnej diecie i nie tolerujące glutenu.

Jest niesamowicie lekki i puszysty.

Łatwy w przygotowaniu i bardzo szybki.

Genialnym i niezastąpionym dodatkiem jest tutaj nowość od mojej ulubionej, bezglutenowej marki Schär Delishios.

Delishios Schär to chrupiące kuleczki, bez dodatku konserwantów i oleju palmowego.

Idealne jako przekąska w pracy albo szkole.

Idealny dodatek do jogurtu na śniadanie i czekoladowa ozdoba ciast.

Idealny dodatek do tego musu!

Koniecznie spróbujcie!

Polecam!

SKŁADNIKI:

* gorzka czekolada – 200 g

* mleko kokosowe – 100 ml

* aquafaba ( zalewa z puszki ciecierzycy ) – 120 ml

* cukier – 2 łyżki 

( cukier można zamienić na inne słodzidło )

+ dodatki:

* Delishios Schär

* świeże owoce

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Na kąpieli wodnej ( koniecznie ) rozpuszczamy gorzką czekoladę z mlekiem kokosowym ( mieszamy ).

Studzimy.

Aquafabę ubijamy aż będzie sztywna, dodając pod koniec po łyżeczce cukru.

Do ubitej piany dodajemy chłodną, ale płynną czekoladę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy.

Przelewamy do pojemniczków, chłodzimy.

Po schłodzeniu dodajemy Delishios i zajadamy!

Smacznego!

Będziecie zachwyceni!

Gwarantuję!

PRZEPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ Schär.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress