Bardzo się cieszę, że tak podoba Wam się moje bezglutenowa seria przepisów na blogu!
Dziś przychodzę do Was z kolejnym!
Przygotowałam dla Was przepis na przepyszny mus czekoladowy.
Ale nie taki zwykły mus czekoladowy – jest wegański i bezglutenowy, dlatego też śmiało mogą sięgać po niego osoby będące na specjalnej diecie i nie tolerujące glutenu.
Jest niesamowicie lekki i puszysty.
Łatwy w przygotowaniu i bardzo szybki.
Genialnym i niezastąpionym dodatkiem jest tutaj nowość od mojej ulubionej, bezglutenowej marki Schär – Delishios.
Delishios Schär to chrupiące kuleczki, bez dodatku konserwantów i oleju palmowego.
Idealne jako przekąska w pracy albo szkole.
Idealny dodatek do jogurtu na śniadanie i czekoladowa ozdoba ciast.
Idealny dodatek do tego musu!
Koniecznie spróbujcie!
Polecam!
SKŁADNIKI:
* gorzka czekolada – 200 g
* mleko kokosowe – 100 ml
* aquafaba ( zalewa z puszki ciecierzycy ) – 120 ml
* cukier – 2 łyżki
( cukier można zamienić na inne słodzidło )
+ dodatki:
* świeże owoce
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Na kąpieli wodnej ( koniecznie ) rozpuszczamy gorzką czekoladę z mlekiem kokosowym ( mieszamy ).
Studzimy.
Aquafabę ubijamy aż będzie sztywna, dodając pod koniec po łyżeczce cukru.
Do ubitej piany dodajemy chłodną, ale płynną czekoladę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy.
Przelewamy do pojemniczków, chłodzimy.
Po schłodzeniu dodajemy Delishios i zajadamy!
Smacznego!
Będziecie zachwyceni!
Gwarantuję!
PRZEPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ Schär.
No Comments