Lato to zawsze czas większej ilości imprez, wesel, zabaw ze znajomymi do białego rana czy też posiadówek przy grillu.
Bardzo często nie mamy pomysłów, co podać naszym gościom i zwykle stawiamy na oklepane przekąski!
A może warto ich zaskoczyć i sprawić, że ślinka pocieknie już od samego patrzenia na przygotowany stół?
Dziś razem z marką SEKO przygotowałam dla Was pyszne, imprezowe przekąski – aromatyczne roladki naleśnikowe wypełnione pyszną pastą śledziową z dodatkiem czerwonej cebulki i suszonych pomidorów.
Małe, ale sycące!
Łatwe do zrobienia i bardzo szybkie!
Gwarantuje, że z całą pewnością Wasi goście będą zachwyceni!
Przekonajcie się!
Polecam!
SKŁADNIKI:
NALEŚNIKI:
* mąka pszenna – 2 szkl
*mleko – 500 ml
* jajko – 2 szt
* sól – 1 łyżeczka
* olej – 100 ml
PASTA ŚLEDZIOWA:
* śledzik na okrągło sweet chili 200g SEKO – 2 opakowania
* suszone pomidory w oleju – 150 g
* czerwona cebula – 2 szt
DODATKOWO:
* świeża sałata
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
NALEŚNIKI:
Wszystkie składniki mieszamy, odstawiamy na ok. 10 minut.
Smażymy duże, cienkie naleśniki.
PASTA ŚLEDZIOWA:
Cebulę siekamy, suszone pomidory kroimy w bardzo drobną kosteczkę, mieszamy.
Dodajemy śledzie pokrojone w drobną kostkę, miksujemy, w razie potrzeby doprawiamy do smaku.
CAŁOŚĆ:
Na wystudzone naleśniki nakładamy porcję pasty śledziowej ( na całość ).
Układamy liście świeżej sałaty lodowej.
Delikatnie, ale dokładnie zwijamy, kroimy w roladki.
Podajemy na zimno ze świeżym koprem i odrobiną sezamu.
Smacznego!
PRZEPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ SEKO
INNE IMPREZOWE PRZEKĄSKI Z DODATKIEM ŚLEDZI SEKO:
No Comments