NALEŚNIKOWE ROLADKI Z PASTĄ ŚLEDZIOWĄ – idealne na imprezę!

Lato to zawsze czas większej ilości imprez, wesel, zabaw ze znajomymi do białego rana czy też posiadówek przy grillu.

Bardzo często nie mamy pomysłów, co podać naszym gościom i zwykle stawiamy na oklepane przekąski!

A może warto ich zaskoczyć i sprawić, że ślinka pocieknie już od samego patrzenia na przygotowany stół?

Dziś razem z marką SEKO przygotowałam dla Was pyszne, imprezowe przekąski – aromatyczne roladki naleśnikowe wypełnione pyszną pastą śledziową z dodatkiem czerwonej cebulki i suszonych pomidorów.

Małe, ale sycące!

Łatwe do zrobienia i bardzo szybkie!

Gwarantuje, że z całą pewnością Wasi goście będą zachwyceni!

Przekonajcie się!

Polecam!

SKŁADNIKI:

NALEŚNIKI:

* mąka pszenna – 2 szkl

*mleko – 500 ml

* jajko – 2 szt

* sól – 1 łyżeczka

* olej – 100 ml

PASTA ŚLEDZIOWA:

* śledzik na okrągło sweet chili 200g SEKO – 2 opakowania

* suszone pomidory w oleju – 150 g

* czerwona cebula – 2 szt

DODATKOWO:

* świeża sałata

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

NALEŚNIKI:

Wszystkie składniki mieszamy, odstawiamy na ok. 10 minut.

Smażymy duże, cienkie naleśniki.

PASTA  ŚLEDZIOWA:

Cebulę siekamy, suszone pomidory kroimy w bardzo drobną kosteczkę, mieszamy.

Dodajemy śledzie pokrojone w drobną kostkę, miksujemy, w razie potrzeby doprawiamy do smaku.

CAŁOŚĆ:

Na wystudzone naleśniki nakładamy porcję pasty śledziowej ( na całość ).

Układamy liście świeżej sałaty lodowej.

Delikatnie, ale dokładnie zwijamy, kroimy w roladki.

Podajemy na zimno ze świeżym koprem i odrobiną sezamu.

Smacznego!

PRZEPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ SEKO

INNE IMPREZOWE PRZEKĄSKI Z DODATKIEM ŚLEDZI SEKO:

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress