NAJLEPSZE BEZGLUTENOWE GOFRY Z BANANAMI W KARMELU

Dobrze wiecie, że jestem totalnym gofrożercą i uwielbiam wszystkie gofry z wszystkimi dodatkami.

Dziś, tak na zakończenie lata przygotowałam dla Was przepis na przepyszne, bezglutenowe gofry z dodatkiem smażonych w karmelu bananów

Idealne na słodkie, leniwe śniadanie, jak i deser czy podwieczorek.

Do ich przygotowania użyłam mąki bezglutenowej Mehl Farine Schär, o której już kiedyś Wam pisałam.

Mąka bezglutenowa Mehl Farine Schär to uniwersalny mix przeznaczony w szczególności do naleśników, gofrów czy też domowych makaronów.

Spróbujcie!

SKŁADNIKI:

* mąka bezglutenowa Mehl Farine Schär  – 280 g

* jajko – 3 szt

* mleko – ok. 350 ml

* olej rzepakowy – 70 g

* proszek do pieczenia b.g – 2 łyżeczki

* cukier -1 łyżka

* sól – 1 szczypta

DODATKOWO:

* banany

* masło

* cukier

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Żółtka ucieramy z mlekiem, olejem, cukrem, bezglutenowym mixem, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.

Dodajemy ubite na pianę białka – delikatnie, ale dokładnie mieszamy.

Odstawiamy na ok. 5 minut.

Pieczemy w bardzo mocno nagrzanej i lekko natłuszczanej za każdym razem gofrownicy – na rumiano.

Podajemy świeżo wypieczone z przesmażonymi na odrobienie masła bananami z cukrem.

No i oczywiście cukier puder!

Smacznego!

PRZEPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ Schär.

Inne bezglutenowe przepisy na blogu

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress