Jakiś czas temu w moje ręce trafiła książka, na której wydanie czekali chyba wszyscy wielbiciele nowoczesnego cukiernictwa.
WIŚNIEWSKI, ROSIŃSKI, IWANIUK – 3 nazwiska, które zapewne wszyscy wielbiciele słodkości dobrze znają.

zdjęcie z fanpage: https://facebook.com/kreacjeiwaniukrosinskiwisniewski/
Jakiś czas temu na rynek weszła książka, na którą czekali chyba wszyscy wielbicie nowoczesnego cukiernictwa.
Nie jest to jednak zwykła książka z przepisami, którą można dostać w każdej księgarni.
KREACJE to taka wręcz „cukiernicza biblia” i wielkie kompendium cukierniczej i piekarniczej wiedzy.
ŚWIAT CUKIERNICTWA UKAZANY NA NAJWYŻSZYM POZIOMIE !

KREACJE to nie tylko wielkie kompendium wiedzy dotyczącej cukiernictwa, ale też kwintesencja pracy nad produktem, inspiracje, kompozycje smaków, oraz perfekcja w pracy, do której dążą autorzy.

zdjęcie z fanpage: https://facebook.com/kreacjeiwaniukrosinskiwisniewski/
.
Skierowana jest głownie do cukierników, kucharzy, osób, którzy są pasjonatami nowoczesnego cukiernictwa oraz do osób, które poszukują fachowej wiedzy i sprawdzonych rozwiązań technologicznych umocowanych na solidnej podstawie zagadnień teoretycznych cukiernictwa.
Dedykowana jest również osobom, które chcą rozwinąć swoje umiejętności na mistrzowski poziom.

zdjęcie z fanpage: https://facebook.com/kreacjeiwaniukrosinskiwisniewski/
.
KREACJE mogą być użytecznym narzędziem codziennej pracy oraz źródłem inspiracji w tworzeniu nowych smaków.
Jej odbiorcy, my-czytelnicy, korzystając z wiedzy, pasji i doświadczenia autorów możemy kreować rzeczy proste, a jednocześnie wysublimowane.
W swojej pracy Panowie podchodzą do wypieków w sposób twórczy i nieszablonowy, starając się zachować równowagę pomiędzy perfekcyjnym wyglądem i wyrafinowanym smakiem.

W książce jest też spora dawka fachowych informacji w rozdziałach specjalistycznych ( m.in. na temat mąk, substancji żelujących, cukrów itd ).
Całość w najwyższej jakości wydawniczej.

Publikacja jest potwierdzeniem tego, że w swojej pracy autorzy nie boją się wprowadzać innowacji, testując śmiałe rozwiązania oraz polecając tylko niezawodne produkty i technologie.
To księga, od której nie można się oderwać!

Każdy przepis rozpisany jest dokładnie, krok po kroku, pokazując również graficznie co i jak zostało połączone w środku – tak, by nawet amatorzy cukiernictwa mogli spróbować swoich sił w nowoczesnych wypiekach.


Pamiętajcie, że przepisy można zmieniać, łączyć – niech ogranicza Was tylko i wyłącznie Wasza wyobraźnia!
Zmywalna, twarda okładka z całą pewnością ułatwi pracę w kuchni!

zdjęcie z fanpage: https://facebook.com/kreacjeiwaniukrosinskiwisniewski/
.
Ponad 30 niespotykanych przepisów i 266 stron pełnych rzetelnej, sprawdzonej wiedzy!
Gorąco polecam!
Ukłony dla Panów za to dzieło!

Książkę możecie kupić oczywiście m.in. w sklepie SWEET DECOR.


.
.
.
Autor zdjęć w książce:
Autorem wszystkich zdjęć w książce jest JAKUB WILCZEK ( Kubę miałam okazję poznać osobiście kilka lat temu w Toruniu na festiwalu – profesjonalista w każdym calu! )
JAKUB WILCZEK: https://jakubwilczek.com/
https://instagram.com/jakubwilczekcom/

zdjęcie z fanpage: https://facebook.com/kreacjeiwaniukrosinskiwisniewski/
.
.
.
Zapraszam do obserwowania:
MACIEJ ROSIŃSKI: https://facebook.com/chefmaciej
MACIEJ WIŚNIEWSKI: https://instagram.com/maciek_wisienka/
MICHAŁ IWANIUK: https://instagram.com/michaliwaniuk/
.
