Jakiś czas temu w moje ręce trafiła książka, na której wydanie czekali chyba wszyscy wielbiciele nowoczesnego cukiernictwa.
WIŚNIEWSKI, ROSIŃSKI, IWANIUK – 3 nazwiska, które zapewne wszyscy wielbiciele słodkości dobrze znają.
zdjęcie z fanpage: https://www.facebook.com/kreacjeiwaniukrosinskiwisniewski/
Jakiś czas temu na rynek weszła książka, na którą czekali chyba wszyscy wielbicie nowoczesnego cukiernictwa.
Nie jest to jednak zwykła książka z przepisami, którą można dostać w każdej księgarni.
KREACJE to taka wręcz “cukiernicza biblia” i wielkie kompendium cukierniczej i piekarniczej wiedzy.
ŚWIAT CUKIERNICTWA UKAZANY NA NAJWYŻSZYM POZIOMIE !
KREACJE to nie tylko wielkie kompendium wiedzy dotyczącej cukiernictwa, ale też kwintesencja pracy nad produktem, inspiracje, kompozycje smaków, oraz perfekcja w pracy, do której dążą autorzy.
zdjęcie z fanpage: https://www.facebook.com/kreacjeiwaniukrosinskiwisniewski/
.
Skierowana jest głownie do cukierników, kucharzy, osób, którzy są pasjonatami nowoczesnego cukiernictwa oraz do osób, które poszukują fachowej wiedzy i sprawdzonych rozwiązań technologicznych umocowanych na solidnej podstawie zagadnień teoretycznych cukiernictwa.
Dedykowana jest również osobom, które chcą rozwinąć swoje umiejętności na mistrzowski poziom.
zdjęcie z fanpage: https://www.facebook.com/kreacjeiwaniukrosinskiwisniewski/
.
KREACJE mogą być użytecznym narzędziem codziennej pracy oraz źródłem inspiracji w tworzeniu nowych smaków.
Jej odbiorcy, my-czytelnicy, korzystając z wiedzy, pasji i doświadczenia autorów możemy kreować rzeczy proste, a jednocześnie wysublimowane.
W swojej pracy Panowie podchodzą do wypieków w sposób twórczy i nieszablonowy, starając się zachować równowagę pomiędzy perfekcyjnym wyglądem i wyrafinowanym smakiem.
W książce jest też spora dawka fachowych informacji w rozdziałach specjalistycznych ( m.in. na temat mąk, substancji żelujących, cukrów itd ).
Całość w najwyższej jakości wydawniczej.
Publikacja jest potwierdzeniem tego, że w swojej pracy autorzy nie boją się wprowadzać innowacji, testując śmiałe rozwiązania oraz polecając tylko niezawodne produkty i technologie.
To księga, od której nie można się oderwać!
Każdy przepis rozpisany jest dokładnie, krok po kroku, pokazując również graficznie co i jak zostało połączone w środku – tak, by nawet amatorzy cukiernictwa mogli spróbować swoich sił w nowoczesnych wypiekach.
Pamiętajcie, że przepisy można zmieniać, łączyć – niech ogranicza Was tylko i wyłącznie Wasza wyobraźnia!
Zmywalna, twarda okładka z całą pewnością ułatwi pracę w kuchni!
zdjęcie z fanpage: https://www.facebook.com/kreacjeiwaniukrosinskiwisniewski/
.
Ponad 30 niespotykanych przepisów i 266 stron pełnych rzetelnej, sprawdzonej wiedzy!
Gorąco polecam!
Ukłony dla Panów za to dzieło!
Książkę możecie kupić oczywiście m.in. w sklepie SWEET DECOR.
.
.
.
Autor zdjęć w książce:
Autorem wszystkich zdjęć w książce jest JAKUB WILCZEK ( Kubę miałam okazję poznać osobiście kilka lat temu w Toruniu na festiwalu – profesjonalista w każdym calu! )
JAKUB WILCZEK: https://www.jakubwilczek.com/
https://www.instagram.com/jakubwilczekcom/
zdjęcie z fanpage: https://www.facebook.com/kreacjeiwaniukrosinskiwisniewski/
.
.
.
Zapraszam do obserwowania:
MACIEJ ROSIŃSKI: https://www.facebook.com/chefmaciej
MACIEJ WIŚNIEWSKI: https://www.instagram.com/maciek_wisienka/
MICHAŁ IWANIUK: https://www.instagram.com/michaliwaniuk/
.
No Comments