FIT PANCAKES KOKOSOWE NADZIEWANE KREMEM NUTLOVE COCO CRUNCH

Kremy NUTLOVE marki ALLNUTRITION ze sklepu SFD rozkochały mnie w sobie miłością bezgraniczną!

Ostatnio pokazywałam Wam fantastyczne FIT CIASTKA CZEKOLADOWE, a dziś zapraszam na coś pysznego na śniadanie ( choć i słodki obiad też zdecydowanie może być! ).

Mam dla Was przepis na nadziewane pancakes!

Lekkie, delikatne ciasto wypełnione obficie kolejnym smakiem mojego ukochanego kremu NUTLOVE – tym razem postawiłam na NUTLOVE COCO CRUNCH – krem kokosowy z dodatkiem chrupiących migdałów.

Krem ten po spróbowaniu na myśl przywodzi smak ukochanych kuleczek rafaello.

No a do tych chyba nikogo nie trzeba namawiać!

Tak jak i inne kremy z tej serii świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju naleśników, kanapek, pancakes, ciastek, ciast i deserów!

Godnym uwagi jest fakt, że krem ten, w przeciwieństwie do innych słodkich kremów zawiera bardzo mało cukru, ponieważ jest słodzony maltitolem.

Nie zawiera soli ani oleju palmowego.

Jest przepyszny!

A pancakes z jego dodatkiem?!

Zobaczcie i wypróbujcie sami!

Ps. ja do smażenia użyłam specjalnego urządzenia do pancakes, ale oczywiście nie mając takiego możecie je zrobić na patelni.

Podawane z cukrem pudrem, kremem czekoladowym, masłem orzechowym czy też w sezonie letnim z gałką lodów – z całą pewnością mile osłodzą popołudnie!

SKŁADNIKI:

( 6-7 szt )

* krem NUTLOVE COCO CRUCH

* mąka pszenna – 1,5 szkl

* proszek do pieczenia – 1 pełna łyżka

* słodzidło: cukier, erytrytol, ksylitol, stewia – 2-3 łyżki ( do smaku )

* sól – 1 szczypta

* mleko 3,2% – 260 ml

* wanilia lub pasta waniliowa – do smaku

* olej kokosowy do natłuszczenia

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Po ok. 1 łyżce kremu NUTLOVE COCO CRUNCH wykładamy na papier do pieczenia, rozsmarowujemy na okręgi i wkładamy do całkowitego zmrożenia ( to ułatwi przenoszenie na pancakes ).

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, słodzidłem i solą.

Dodajemy pastę waniliową lub ziarna wanilii i wlewamy jajka z mlekiem.

Wszystko razem mieszamy.

Porcję ciasta nakładamy do rozgrzanego i lekko natłuszczonego urządzenia do pancakes lub na patelnię.

Nakładamy zmrożony krem.

Przykrywamy kolejną porcją ciasta i pieczemy – jeśli robimy to w urządzeniu nie musimy obracać naszych pancakes.

Jeśli natomiast używamy patelni – nie zapomnijmy przewrócić pancakes na drugą stronę.

UWAGA!

Polecam na początku piec na dużej mocy, a następnie zmniejszyć.

Podajemy na gorąco!

Smacznego!

Ps. A Wy na który smak kremu NUTLOVE macie ochotę?

Mam nadzieję, że jeszcze bardziej Was nimi zainteresowałam!

Zajrzyjcie do sklepu SFD i wybierzcie coś dla siebie!

A zdecydowanie jest w czym wybierać!

https://sklep.sfd.pl/

.

.

Ps. na blogu znajdziecie też inne pancakes, które możecie nadziać kremem – zobaczcie!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress