CIASTO CZEKOLADOWE Z KAJMAKIEM I KREMEM TOFFI – bardzo szybkie!

Ajj znów będzie bardzo słodko!

Dziś mam dla Was przepis na przepyszne Ciasto czekoladowe ( takie niesamowicie wilgotne! ) z masą kajmakową/krówkową i  kremem o smaku Toffie.

Smakuje obłędnie – jest wilgotne, a zarazem bardzo puszyste!

Jest fantastycznym pomysłem do popołudniowej kawki, jak i na deser przy rodzinnym obiedzie.

Robi się je błyskawicznie i tak samo szybki znika – każdy z przyjemnością sięga po dokładkę!

Koniecznie wypróbujcie!

   ciasto czekoladowe , krem toffi , ciasto toffi , ucierane ciasto czekoladowe , wilgotne ciasto , moklre brownie , ostra na slodko (2)x

SKŁADNIKI:

( 12×20 )

CIASTO:

* czekolada mleczna – 130 g
* masa kajmakowa – 2 łyżki
* syrop Victoria’s Toffi ( Victoria Cymes ) – 50 ml
* masło – 100 g
* jajko – 3 szt
* cukier – 100 g
* mąka pszenna – 70-80 g

KREM TOFFI:

* masło – 130 g
* syrop Victoria’s Toffi ( Victoria Cymes ) – 130 ml
* maka kajmakowa – 1 czubata łyżka

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

CIASTO:

Czekoladę roztapiamy z masłem nad kąpielą wodną, odstawiamy.

Jajka ubijamy z cukrem na jasną masę, dodajemy mąkę, syrop Toffie oraz roztopioną i przestudzoną czekoladę.

Wszystko razem delikatnie i krótko miksujemy ( do połączenia ).

Wylewamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy ok. 25-30 min / 180C.

KREM TOFFI:

Masło ucieramy na puch, dodajemy masę kajmakową i powoli dolewamy syrop Victoria’s Toffi ( Victoria Cymes ).

Przekładamy na ostudzone ciasto i za pomocą widelca formujemy „maziaje”

Smacznego!

 

ciasto czekoladowe , krem toffi , ciasto toffi , ucierane ciasto czekoladowe , wilgotne ciasto , moklre brownie , ostra na slodko (3)x

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress