CIASTO DYNIOWE Z JABŁKAMI

I kolejne pyszne ciasto dyniowe przed Wami!

Ostatnio pokazywałam Wam takie ucierane z dodatkiem cynamonu, a dziś mam dla Was kolejne pyszności, ale z dodatkiem jabłek.

Taki prawdziwie jesienny przysmak.

Delikatne i puszyste ciasto połączone z soczystymi jabłkami tworzy fantastyczną całość, której nikt się nie oprze.

Ciacho idealne do popołudniowej kawy!

Koniecznie spróbujcie!

ciasto-dyniowe-dyniowe-ciasto-ciasto-z-jablkami-ostra-na-slodko-sylwia-ladyga-blog-kulinarny-sylwia-masterchef-dynia-przepsy-1x

SKŁADNIKI:

* mąka pszenna – 220 g
* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
* soda – 0,5 łyżeczki ( ważne! )
* miękkie masło – 150 g
* cukier – 3/4 szkl
* jajko – 2 szt
* puree z dyni – 50 g
* cynamon – 1 łyżeczka
* jabłko – 2-3 szt

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Masło miksujemy z cukrem, dodajemy proszek do pieczenia, sodę, jajka i puree z dyni.

Wsypujemy mąkę waz z cynamonem i jeszcze raz miksujemy.

Wylewamy na blachę wyłożoną na spodzie papierem do pieczenia.

Na górze układamy pokrojone w plasterki jabłka.

Pieczemy ok. 50 min/180C

Zajadamy posypane cukrem pudrem!

Smacznego!

ciasto-dyniowe-dyniowe-ciasto-ciasto-z-jablkami-ostra-na-slodko-sylwia-ladyga-blog-kulinarny-sylwia-masterchef-dynia-przepsy-4x

 

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress