MINI ZAPIEKANKI Z GRZYBAMI LEŚNYMI I BAKŁAŻANEM

Dziś mam dla Was przepis na pyszną, taką typowo jesienną kolację.

W menu chrupiące mini zapiekanki z grzybami leśnymi, bakłażanem i karmelizowaną cebulką.

Pomysł idealny zarówno na kolację, jak i imprezową przekąskę na ciepło – koniecznie spróbujcie!

 zapiekanki-z-grzybami-baklazan-przepisy-mini-zapiekanki-ostra-na-slodko-sylwia-ladyga-4x

SKŁADNIKI:

* duża bagietka – 1 szt
* mały bakłażan – 1 szt
* duża cebula – 1 szt
* grzyby leśne ( różne ) – ok. 200 g
* chili – 1 szt
* ocet balsamiczny
* masło 82%
* sól, pieprz, cukier

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Bagietkę kroimy na kawałki, smarujemy masłem , zapiekamy w piekarniku.

Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość masła, dodajemy posiekaną drobno cebulkę oraz chili, zasypujemy odrobiną cukru i przesmażamy.

Wrzucamy pokrojonego w kosteczkę bakłażana i posiekane grzyby,

Wszystko razem mieszamy i smażymy na wolnym ogniu do miękkości.

Doprawiamy octem balsamicznym, solą i pieprzem.

Podajemy na ciepło z chrupiącymi bagietkami.

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress