SERNIK MOCNO BRZOSKWINIOWY – bez pieczenia!

Obiecałam Wam przepis na kolejny serniczek?!

Oto i on!

Dziś częstuje Was Sernikiem brzoskwiniowym z musem i galaretką.

Takim, który nie wymaga pieczenia.

Taki sernik jest świetnym pomysłem nie tylko na lato – świetnie sprawdzi się o każdej porze roku, a teraz kiedy brzoskwinie są mega soczyste będzie wprost idealnym pomysłem o kawki.

Koniecznie spróbujcie!

 sernik-brzoskiniowy-sernik-bez-pieczenia-sernik-z-galaretka-najlepszy-serni-ostra-na-slodko-sylwia-ladyga-2xx

SKŁADNIKI:
( mała blacha 22×28 )

BRZOSKWINIOWY MUS:

* brzoskwinie ( obrane i pokrojone ) – 300 g
* galaretka brzoskwiniowa – 1 op
* woda – 230 ml

MASA SEROWO-BRZOSKWINIOWA:

* ser 3x mielony ( może być wiaderkowy ) – 1 kg
* cukier waniliowy – 5-6 łyżek
* mleko – 125 ml
* żelatyna – 3 łyżki
* brzoskwinie ( obrane i pokrojone ) – 300 g

WIERZCH:

* obrane i pokrojone brzoskwinie – 300 g
* galaretka brzoskwiniowa – 1 op
* woda – 350 ml

DODATKOWO:

*okrągłe biszkopty

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

WIERZCH:

1 galaretkę rozpuszczamy w 350 ml wody – odstawiamy.

MUS BRZOSKWINIOWY:

Galaretkę rozpuszczamy w 230 ml wody, odstawiamy, a następnie mieszamy ze zmiksowanymi na mus owocami.

Żelatynę namaczamy w mleku, podgrzewamy, rozpuszczamy.

Ser miksujemy z cukrem waniliowym, a następnie cienką stróżką wlewamy przygotowaną żelatynę.

Masę dzielimy na 2 części – jedną odstawiamy, do drugiej dodajemy pokrojone w kosteczkę owoce i dokładnie mieszamy.

CAŁOŚĆ:

Na dno blachy układamy biszkopty, wylewamy masę serową z brzoskwiniami, wygładzamy, odstawiamy o lodówki na kilkanaście minut.

Na schłodzoną lekko sztywną wylewamy brzoskwiniowy mus – wygładzamy, chłodzimy.

Na schłodzony mus wylewamy masę serową ( tą bez owoców ), a wierzch posypujemy pokrojonymi brzoskwiniami – odstawiamy do lodówki.

Na stężałe brzoskwinie wylewamy przygotowaną galaretkę.

Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

2 komentarze

  • Reply
    Justyna
    13 października 2016 at 08:58

    Pani Sylwio czy mogą być brzoskwinie z puszki do tego sernika?

    • Reply
      Ostra na Słodko
      13 października 2016 at 09:00

      Oczywiscie , ze można – proszę tylko dobrze odsączyć na sicie :)))

    Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress