HURRY CURRY W RESTAURANT WEEK – #instamix

Słyszeliście o akcji Restaurant Week?

To cyklicznie odbywająca się w kilku największych miastach w Polsce akcja – festiwal restauracyjny, podczas którego najlepsze, wybrane restauracje w Polsce przygotowują specjalne, popisowe menu w specjalnej ( niskiej! ) cenie.

To idealna okazja, by odwiedzić wymarzone restauracje i spróbować dotąd nieznanych przysmaków.

Najbliższy festiwal odbywać się będzie w dniach 21.10-30.10.

14681808_1295465837150568_8963135576307666937_n

Więcej szczegółów, restauracje biorące udział oraz przygotowane menu znajdzcieie na stronie imprezy:

https://restaurantweek.pl/ albo na facebooku.

Ja w ramach współpracy miałam okazje odwiedzić już jedną z biorących udział restauracji.

Była to Hurry Curry – restauracja specjalizująca się w daniach curry z różnych regionów świata.

13872640_1405219429494237_3185316562261466338_n

W karcie menu może znaleźć przepyszne potrawy z Tajlandii, Indii, Malezji, Pakistanu, Indonezji, Singapuru czy Wielkiej Brytanii.

Wszystkie serwowane dania powstają na podstawie autorskich przepisów lub przepisów przywiezionych z podróży do Azji.

W Restauracji serwowane są również dania wegańskie i bezglutenowe.

kolaz-1024x768-1

Mieliśmy przyjemność spróbować wszystkich 6 dań, które będą do wyboru podczas festiwalu Restaurant Week.

Na pierwszy ogień PRZYSTAWKI:

Samosa wegetariańska – indyjski smażony pieróg z nadzieniem z cebuli, ziemniaków, groszku i chilli.

Samosa mięsna – indyjski smażony pieróg z mięsnym nadzieniem z dodatkiem cebuli i groszku.

hurry-curry-restaurant-week-ostra-a-slodo-sylwia-ladyga hurry-curry-restaurant-week-ostra-a-slodo-sylwia-ladyga-2

Chrupiące ciasto wypełnione obficie ( po brzegi! ) farszem, podane z dodatkiem jogurtowego sosu.

Obydwie wersje bardzo smaczne, ale wersja wege zdecydowanie bardziej ostra.

Kolejno:

Zupa marchewkowa z chilli

i Pikantny krem z pomidorów.

hurry-curry-restaurant-week-ostra-a-slodo-sylwia-ladyga-1 hurry-curry-restaurant-week-ostra-a-slodo-sylwia-ladyga-3

Obie zupy bardzo fajnie kremowe, sycące, idealnie gorące ( wspaniałe na jesień ).

Marchewkowa delikatniejsza, natomiast krem z pomidorów zdecydowanie bardziej ostra.

DANIA GŁÓWNE:

Dhall Tadka – wegańskie curry na bazie grochu, czerwonych suszonych papryczek chilli oraz liście curry

Rendang – wołowe curry długo gotowane na wywarze z kości, z czarnym i zielonym kardamonem, gałką muszkatołową, trawą cytrynową i prażonym kokosem.

hurry-curry-restaurant-week-ostra-a-slodo-sylwia-ladyga-1-1 hurry-curry-restaurant-week-ostra-a-slodo-sylwia-ladyga-1-2

Obydwa dania pyszne! Naprawdę pyszne – ciężko się było zdecydować na jedno, dlatego wyjadałam z od siebie i od kolegi!

Wyrazisty smak, wyczuwalny aromat przypraw, bardzo sycące, gorące, mięso rozpływające się w ustach.

DESERY:

Ciasto kawowo- cynamonowe baaaaardzo słodkie przez lukrową polewę, ale przy tym niezwykle smaczne, pachnące, wilgotne … a chlebek bananowy podany na ciepło z serkiem waniliowym z rodzynkami nieziemski, pachnący bananami, delikatny i rozpływający się w ustach.

Ciasto kawowo-cynamonowe

i Chlebek bananowy.

hurry-curry-restaurant-week-ostra-a-slodo-sylwia-ladyga-1-3 hurry-curry-restaurant-week-ostra-a-slodo-sylwia-ladyga-1-4

antresola-1024x768

Restauracja bardzo fajnie urządzona, przytulna, z dużym patio z widokiem na cały dół.

zdjecie-z-gory-1024x768

Obsługa bardzo sympatyczna i uśmiechnięta od ucha do ucha już od wejścia – dziękuję!

Wizytę polecam osobą lubiącym orientalne dania, kuchnię indyjską i zdecydowane, a co za tym idzie ostre, wyraziste smaki!

Ci, którzy chcą spróbować nowych smaków z całą pewnością się nie zawiodą!

To menu będzie jednak zbyt ostre dla dzieci!

   Z przyjemnością wybiorę się jeszcze nie raz!

Polecam i z całego serca dziękuję za zaproszenie!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress