KASZOTTO Z PODGRZYBKAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI

Ostatnio pokazywałam Wam pierwszy z 4 produktów marki The Green Woodpecker Trill – kaszotto z kurkami.

Dziś mam dla Was kolejne – Kaszotto z podgrzybkami.

Tak jak mówiłam Wam ostatnio woreczki wypełnione są w 100% naturalnymi składnikami, bez chemii, bez sztucznych dodatków.

Tylko najlepszej jakości kasza gryczana biała niepalona + suszone grzyby + warzywa.

NIE JEST TO DANIE TYPU INSTANT!

 

Produkty są świetnym pomysłem na samodzielne danie albo dodatek do obiadu.

Genialny pomysł zarówno na szybki, pyszny obiad, jak i kolację na ciepło.

Robi się je błyskawicznie i smakują fenomenalnie!

Koniecznie spróbujcie!

 

SKŁADNIKI:

* Kaszotto z podgrzybkami The Green Woodpecker Trill – 1 op

* białe wino – 100 ml

* bulion warzywny – ok. 3 szkl

* parmezan – ok. 100 g

* dobrej jakości masło – 100 g

* świeże podgrzybki  – 5 szt

* biała cebula – 1 szt

* suszone pomidory w oliwie – 1 garść

* sól, pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę spod suszonych pomidorów, dodajemy drobno posiekaną cebulkę oraz oczyszczone, przekrojone na ćwiartki podgrzybki, przesmażamy.

Wrzucamy zawartość torebki ( kaszotto z podgrzybkami ) oraz pokrojone suszone pomidory i przesmażamy ok. 2-3 minuty.

Podlewamy białym winem, redukujemy ( czekamy aż wino odparuje ) i chochelka po chochelce podlewamy bulionem.

Pod koniec dodajemy masło oraz tarty parmezan.

Doprawiamy do smaku!

Podajemy na gorąco posypane świeżymi ziołami.

Smacznego!

Produkt dostępny w sklepie The Green Woodpecker Trill

#TheGreenWoodpeckerTrill

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress