Kaszotto z kurkami? Pokazywałam!
Risotto z pieczarkami? Pokazywałam!
Kaszotto z podgrzybkami? Pokazywałam!
Dziś przyszła pora na ostatni produkt z nowej serii marki The Green Woodpecker Trill.
Mam dla Was genialne Risotto z borowikami.
Żeby danie bylo jeszcze bardziej sycące dodałam do niego filet z indyka.
Niesamowitego aromatu dodał czosnek niedźwiedzi, który idealnie komponuje się z grzybami.
To danie to prawdziwa petarda!
Jest fantastycznym pomysłem zarówno na obiad, jak i kolację na ciepło.
Spróbujcie!
SKŁADNIKI:
( 3 porcje )
* risotto z borowikami The Green Woodpecker Trill. – 1 op
* filet z indyka – 250 g
* cebula biała – 1 szt
* masło – 3 łyżki
* białe wino – 0,5 szkl
* bulion warzywny – 3 szkl
* parmezan ( tarty )- 3-4 lyżki
* czosnek niedźwiedzi suszony – 1 lyżka
* sól, pieprz
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Na patelni rozgrzewamy połowę masła, dodajemy posiekaną cebulę, czosnek niedźwiedzi i pokrojone w kostkę mięso, przesmażamy.
Wsypujemy ryż z borowikami i podlewamy białym winem. Czekamy, aż odparuje.
Chochelka po chochelce podlewamy bulionem warzywnym ( kolejną chochelkę wlewamy dopiero w momencie, kiedy poprzednia wsiąknie w ryż ).
Pod koniec dodajemy resztę masła oraz garść tartego parmezanu.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy natychmiast!
Smacznego!
Ps. ja do całości dodałam jeszcze 2 pokrojone borowiki – przesmażyłam je razem z mięsem.
Projekt powstał we współpracy z The Green Woodpecker Trill
#TheGreenWoodpeckerTrill
No Comments