RISOTTO Z BOROWIKAMI

Kaszotto z kurkami? Pokazywałam!

Risotto z pieczarkami? Pokazywałam!

Kaszotto z podgrzybkami? Pokazywałam!

Dziś przyszła pora na ostatni produkt z nowej serii marki The Green Woodpecker Trill.

Mam dla Was genialne Risotto z borowikami.

Żeby danie bylo jeszcze bardziej sycące dodałam do niego filet z indyka.

Niesamowitego aromatu dodał czosnek niedźwiedzi, który idealnie komponuje się z grzybami.

To danie to prawdziwa petarda!

Jest fantastycznym pomysłem zarówno na obiad, jak i kolację na ciepło.

Spróbujcie!

SKŁADNIKI:

( 3 porcje )

* risotto z borowikami The Green Woodpecker Trill. – 1 op

* filet z indyka – 250 g

* cebula biała – 1 szt

* masło – 3 łyżki

* białe wino – 0,5 szkl

* bulion warzywny – 3 szkl

* parmezan ( tarty )- 3-4 lyżki

* czosnek niedźwiedzi suszony – 1 lyżka

* sól, pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Na patelni rozgrzewamy połowę masła, dodajemy posiekaną cebulę, czosnek niedźwiedzi i pokrojone w kostkę mięso, przesmażamy.

Wsypujemy ryż z borowikami i podlewamy białym winem. Czekamy, aż odparuje.

Chochelka po chochelce podlewamy bulionem warzywnym ( kolejną chochelkę wlewamy dopiero w momencie, kiedy poprzednia wsiąknie w ryż ).

Pod koniec dodajemy resztę masła oraz garść tartego parmezanu.

Doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy natychmiast!

Smacznego!

Ps. ja do całości dodałam jeszcze 2 pokrojone borowiki – przesmażyłam je razem z mięsem.

Projekt powstał we współpracy z  The Green Woodpecker Trill

#TheGreenWoodpeckerTrill

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress