KULINARNE TRICKI MISTRZA – PAWEŁ GAŁECKI ZDRADZA KILKA SZTUCZEK PRZY GOTOWANIU

Będąc u Pawła Gałeckiego w Lublinie, w restauracji Piano, w które pracuje miałam okazję nie tylko spróbować Jego pysznego dania przygotowanego specjalnie dla mnie, ale też popatrzenia kilku kulinarnych tricków, które stosuje Paweł i Jego współpracownicy w profesjonalnej kuchni!

TRICK 1

Wiecie, że trzymanie drewnianej łyżki nad garnkiem z gotującym się makaronem nie pozwoli mu wykipieć?!

TRICK 2

Albo, że do gotującego makaronu absolutnie nie dodajemy oliwy jak to się robi w wielu domach – sprawi to, że makaron znacznie lepiej będzie później chłonął sos!

TRICK 3

A jak do pojemniczka na cukier włożysz kilka pianek jojo to co się stanie? Cukier nie będzie się brylił!

TRICK 4

A co z krojeniem cebuli? Natrzyj deskę octem winnym! Żadna łza nie popłynie!

TRICK 5

Do krojenia delikatnych produktów takich jak np. mozzarella używaj nici dentystycznej – pięknie i równo pokroi produkt.

TRICK 6

No i pewnie wiesz, że świeże jajko opadnie na dno wody, a nie świeże będzie się na niej unosić?!

Fajnie tak móc podpatrzeć profesjonalnych kucharzy przy pracy!

Niby takie proste rzeczy, a o wielu z nich nie miałam pojęcia!

Jak coś jeszcze popatrzę – to dam znać!

A tymczasem jeszcze raz zapraszam do oglądania zdjęć z mojej wizyty u Pawła – świetnie się bawiliśmy!

LINK

Ps. a jakie sztuczki zastosuje Paweł w Mediolanie na PASTA WORLD CHAMPIONSHIP 2018?

Przekonamy się już niebawem!

Wpis powstał we współpracy z marką BARILLA

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress