Jak wiecie jestem wielkim ale to wielkim kawoszem!
Z ogromną przyjemnością próbuję nowych smaków, nowych połączeń i kombinuję wyczarowując przy tym kolejne pyszności!
Dziś mam dla Was przepis na kawę, która swoimi smakami niejednemu przypomni wakacje na rajskich plażach.
Kokos i biała czekolada – ja uwielbiam!
W połączeniu ze zbożową kawą smakuje fenomenalnie – spróbujcie i Wy!
Ps. wielbiciele Rafaello będą zachwyceni!
SKŁADNIKI:
* kawa zbożowa INKA Bio klasyczna – 2 łyżeczki
http://inka.pl/rodzina-inki/inka-bio/inka-bio/
* mleko 2% – 100 ml
* mleko kokosowe – 100 ml
* likier kokosowy – 1 łyżeczka
* śmietana 36% – 125 ml
* biała czekolada – 50 g
* wiórki kokosowe – 2 łyżki
* masło – 1 pełna łyżeczka
* cukier 1 łyżka
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Mleko gotujemy z mlekiem kokosowym, zalewamy kawę Inka, rozpuszczamy, dodajemy likier kokosowy.
Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej ze śmietaną kremówką.
Wiórki kokosowy przesmażamy z masłem i cukrem.
Na dno szklanki układamy porcję kokosu.
Zalewamy kremem białej czekolady i przygotowaną kawą.
Dekorujemy ubitą na sztywno śmietaną 36% ( dodatkową ) i posypujemy lekko podprażonym kokosem.
Smacznego!
No Comments