Ci, którzy mnie znają doskonale wiedzą, że nie wyobrażam sobie śniadanie bez michy pełnej ukochanych bakalii.
Zwykle z kefirem albo jogurtem naturalnym – uwielbiam!
Ostatnio jednak to śniadanie zastępuję różnymi smakami owsianki.
Ta ulubiona to bananowa z orzechami.
Taka owsianka niesamowicie syci i nadaje energii na cały dzień.
Mocno schłodzona jest też fajnym pomysłem na lekki, dietetyczny deser.
Spróbujcie!
Gwarantuję, że posmakuje!
SKŁADNIKI:
* banan – 1 szt
* pasta tahini – 1 łyżka
* masło migdałowe – 1 łyżka
* płatki owsiane – 3 łyżki
* mleko 2% – 100 ml
* miód – 1 łyżki
* jabłko – 1 szt
* orzechy laskowe
* migdały
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Płatki owsiane gotujemy z mlekiem.
Po ugotowaniu dodajemy banana, pastę tahini, masło migdałowe oraz łyżkę miodu miksujemy na gładki krem.
Jabłko obieramy, kroimy w kosteczkę, wrzucamy a patelnię, dodajemy orzechy, migdały oraz pozostał miód, podprażamy kilka minut ( do zbrązowienia ).
Owsiankę i bakalie wkładamy naprzemiennie do słoiczka.
Zajadamy!
Smacznego!
No Comments