Kilka dni temu zakończył się Małopolski Festiwal Smaku – największa kulinarna impreza w Małopolsce.
Zaproszona przez agencję eventową CMA – CONCEPT MUSIC ART i Urząd Marszałkowski razem z Szefem Kuchni znanym n.in. z fantastycznej restauracji Ed Red Panem Adamem Chrząstowskim , Prezesem Slow Food Polska Panem Jackiem Szklarkiem, blogerem i dziennikarzem magazynu Kukbuk Bartkiem Kieżunem znanym jako Krakowski Makaroniarz oraz fantastycznymi Kucharzami : Michałem Henzlem, Rafałem Jurkiewiczem i Łukaszem Zwolińskim zadbaliśmy o kulinarną stronę Festiwalu.
Całą imprezę poprowadził pozytywnie szalony i niezastąpiony Marek Rusinek – znany wszystkim prezenter radiowy!
Małopolski Festiwal Smaku to kampania, której głównym celem jest promocja produktów regionalnych z Małopolski.
Bo Małopolska zachwyca wszystkie zmysły, a smak w szczególności.
Ta impreza była 13 w rzędu – jak się okazało ta 13 zdecydowanie była szczęśliwa.
Motywem przewodnim był PRL i cała koncepcja festiwalu przygotowana była w tym klimacie – wystrój, zabawy dla najmłodszych i atrakcje dla starszych – wszędzie królował PRL.
Był to strzał w 10!
Razem z CUDOWNYMI wystawcami, którzy prezentowali swoje najlepsze produkty objechaliśmy aż 5 miast – Skawinę, Chrzanów, Tarnów, Kraków i Nowy Targ.
Na stoiskach zaprezentowali tradycyjne wędliny, chrupiące pieczywo, świeżo tłoczone soki, sery, lody, ryby i wiele wiele innych wyrobów, którymi poszczycić się może Małopolska.
Co prawda pogoda nie zawsze nas rozpieszczała , ale za to smakołyki ze stoisk TAK!
Koniecznie to zobaczcie!
Ps. Małopolski Festiwal smaku się skończył, ale nie kończy się moja przygoda ze smakami z regionu.
Mam pewien plan! GENIALNY!
I już wkrótce go poznacie!
Z całego serca dziękuję WSZYSTKIM, z którymi miałam okazję pracować i okazję spotkać się podczas Festiwalu!
Jesteście NAJ!
Fotograf: Grzegorz Kozak
Więcej zdjęć można znaleźć na oficjalnym profilu MAŁOPOLSKA oraz Concept Music Art Sp. z o o
No Comments