KOKTAJL BURACZANY NA MLEKU KOKOSOWYM Z INKĄ

Jestem tą szczęściarą, która ma swój duży ogród pełen kwiatów i owocowych drzew.

Uwielbiam siadać tam na kocu, kiedy wszystko kwitnie, wziąć do ręki swoją ulubioną książkę i odciąć się od wszystkiego!

Albo właśnie tam spędzać czas z rodziną – przy grillu lub wspólnych rozmowach.

Maj to zdecydowanie moje ukochana pora roku!

 

Dziś na taką „posiadówkę” w ogrodzie przygotowałam pyszny i zdrowy koktajl.

Połączenie kawy na mleku kokosowym z sokiem z buraka i miodem prosto z pasieki smakuje fenomenalnie!

Molekularny kawior ( jeden z Inki, a drugi z soku wiśniowego )  oraz chipsy kokosowe dodają całości deserowego charakteru.

Jest pysznie! I jest zdrowo!

Koniecznie spróbujcie!

Do zrobienia zainspirowała mnie moja ulubiona kawa Inka – tym razem w wersji z błonnikiem ( połączenie aromatycznej kawy zbożowej i mocy inuliny [ wielocukru o działaniu prebiotycznym stymulującym florę bakteryjną jelit , wspomagającym oczyszczanie i powodującym szybsze uczucie sytości ]  – rozpuszczalnego błonnika pochodzącego z cykorii ).

Spróbujcie!

 

SKŁADNIKI:

( 2 porcje )

* mleko kokosowe – 1 puszka

* kawa Inka z błonnikiem – 2 łyżeczki

* lód – 2 garści

* sok z buraka – 0,5 szkl

* miód prawdziwy – do smaku ( ok. 2 łyżki )

DODATKOWO:

* molekularny kawior – do zrobienia z kawy Inka na mleku i agaru

* molekularny kawior – do zrobienia z soku wiśniowego i agaru

* chipsy kokosowe

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Mleko kokosowe podgrzewamy, dodajemy Inkę oraz miód, rozpuszczamy, chłodzimy.

Dodajemy sok z buraka oraz lód, blendujemy na smoothie.

Przelewamy do szklanek, dodajemy chipsy kokosowe oraz perełki „kawioru”.

Pijemy na zimno!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress