Ciasta bez pieczenia to jedne z Waszych ulubionych i najczęściej wyszukiwanych ciast na blogu.
Dziś znów Wam dogodzę!
Mam dla Was przepis na znane i lubiane ciasto bez pieczenia inspirowane popularnym batonikiem – Kinder Country.
Łączy w sobie czekoladowy krem z chrupiącym, zbożowymi płatkami.
Przygotowuje się je bardzo szybko i jest idealnym pomysłem do popołudniowej kawki dla wszystkich czekoladoholików.
Trafia na listę moich ulubionych ciast bez pieczenia!
Spróbujcie i Wy!
Polecam!
SKŁADNIKI:
( 23 cm )
* śmietana 30% – 350 ml
* mascarpone – 250 g
* herbatniki – 250 g
* czekolada biała – 200 g
* czekolada mleczna – 200 g
* płatki Nestle Kangus – ok. 3 szkl
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Białe czekolady rozpuszczamy w kąpieli, studzimy.
200 ml śmietany ubijamy z serkiem mascarpone, a następnie powoli dolewamy przestudzoną czekoladę.
Wsypujemy 3 szkl płatków, mieszamy łyżką.
Mleczne czekolady rozpuszczamy w kąpieli, studzimy.
Resztę śmietany ubijamy, mieszamy z przestudzoną czekoladą.
Na tortownicy układamy połowę herbatników, wylewamy jasną masę, przykrywamy kolejną warstwą herbatników i wylewamy ciemną masę.
Górę obficie posypujemy płatkami.
Chłodzimy min. 3 godziny.
Smacznego!
2 komentarze
ewa
21 czerwca 2019 at 16:43Jaka ma byc wielkosc foremki?
Ostra na Słodko
21 czerwca 2019 at 16:44Taka jak podana w przepisie :)