BEZGLUTENOWE CIASTO CZEKOLADOWE Z CIOCCOLINI

Dobrze wiem, że uwielbiacie na blogu tą bezglutenową serię!

Dziś na grona przepysznych bezglutenowych wypieków dołącza kolejne – przepyszne czekoladowe ciasto z dodatkiem obłędnych, nadziewanych ciasteczek Cioccolini marki Schär.

 

Cioccolini marki Schär to bezglutenowe, okrągłe herbatniki z nadzieniem kakaowym, a ciasto z ich dodatkiem smakuje fantastycznie!

Jest wilgotne, a zarazem puszyste!

Ciasteczka pozostają chrupkie, a po rozgryzieniu wylewa się z nich idealnie kremowe wnętrze.

Czyż nie cieknie Wam ślinka na samą myśl?

Mi tak!

Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie, dlatego też jest świetnym pomysłem dla niespodziewanych gości!

Jest w 100% bez glutenu, ale gwarantuję Wam, że zachwyceni będą nawet Ci, którzy bez glutenu nie wyobrażają sobie życia!

Spróbujcie!

SKŁADNIKI:

( tortownica 26 cm )

Mix C Mix Pâtisserie Schär – 400 g

* jajko L – 4 szt

* cukier drobny – ok. 300 g

* proszek do pieczenia b.g. – 3  łyżeczki

* sól – 1 szczypta

* masło min.82% – 160 g

* mleko – 200 ml

* kakao – 4 łyżki

+ ciasteczka bezglutenowe Cioccolini Schär

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Jajka ( w całości ) ubijamy z cukrem na puch.

Dodajemy Mix C Mix Pâtisserie Schär , szczyptę soli i proszek do pieczenia, krótko ucieramy.

Wlewamy roztopione, schłodzone masło zmieszane z mlekiem oraz kakao – ucieramy krótko na gładką masę.

Wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem, układamy ciasteczka Cioccolini, pieczemy ok. 40 minut w 170C ( do suchego patyczka ).

Smacznego!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress