Dobrze wiem, że uwielbiacie na blogu tą bezglutenową serię!
Dziś na grona przepysznych bezglutenowych wypieków dołącza kolejne – przepyszne czekoladowe ciasto z dodatkiem obłędnych, nadziewanych ciasteczek Cioccolini marki Schär.
Cioccolini marki Schär to bezglutenowe, okrągłe herbatniki z nadzieniem kakaowym, a ciasto z ich dodatkiem smakuje fantastycznie!
Jest wilgotne, a zarazem puszyste!
Ciasteczka pozostają chrupkie, a po rozgryzieniu wylewa się z nich idealnie kremowe wnętrze.
Czyż nie cieknie Wam ślinka na samą myśl?
Mi tak!
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie, dlatego też jest świetnym pomysłem dla niespodziewanych gości!
Jest w 100% bez glutenu, ale gwarantuję Wam, że zachwyceni będą nawet Ci, którzy bez glutenu nie wyobrażają sobie życia!
Spróbujcie!
SKŁADNIKI:
( tortownica 26 cm )
* Mix C Mix Pâtisserie Schär – 400 g
* jajko L – 4 szt
* cukier drobny – ok. 300 g
* proszek do pieczenia b.g. – 3 łyżeczki
* sól – 1 szczypta
* masło min.82% – 160 g
* mleko – 200 ml
* kakao – 4 łyżki
+ ciasteczka bezglutenowe Cioccolini Schär
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Jajka ( w całości ) ubijamy z cukrem na puch.
Dodajemy Mix C Mix Pâtisserie Schär , szczyptę soli i proszek do pieczenia, krótko ucieramy.
Wlewamy roztopione, schłodzone masło zmieszane z mlekiem oraz kakao – ucieramy krótko na gładką masę.
Wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem, układamy ciasteczka Cioccolini, pieczemy ok. 40 minut w 170C ( do suchego patyczka ).
Smacznego!
No Comments