PARÓWKI W CHRUPIĄCYM CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM

Nie samymi słodkościami człowiek żyje, ojj nie!

Dziś Kochani przygotowałam dla Was przepis na szybką, pyszną przekąskę – zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych!

Swoje ulubione, dobre jakościowo parówki usmażyłam w chrupiącym i delikatnie pikantnym cieście naleśnikowym.

Do tego 2 ulubione sosy – jeden majonezowy z koperkiem i dymką, drugi klasyczny, pomidorowy.

Wyszło przepyszne danie na kolację na ciepło albo podwieczorek!

Gorąco polecam!

Spróbujcie!

SKŁADNIKI:

* dobrej jakości parówki – 6 szt

* mąka pszenna – 1 szkl

* mleko 3,2% – 1,5 szkl

* jajko M – 2 szt

* proszek do pieczenia – 2 łyżeczki

* sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra – do smaku

DODATKOWO:

* sos majonezowy: majonez, jogurt naturalny, koper, dymka, sól, pieprz, czosnek

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Parówki kroimy na pół, podgotowujemy. Wyciągamy z wody.

Z mąki, mleka, jajek, proszku do pieczenia i przypraw robimy dość gęste ciasto naleśnikowe.

Odstawiamy na 10 minut a następnie obtaczamy w nim podgotowane parówki ( panierki ma być obficie! ).

Smażymy dosłownie po minutce ( na złoto ) na mocno rozgrzanym oleju.

Osuszamy na papierowym ręczniku i zajadamy na gorąco.

Smacznego!

Polecam!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress