CYTRYNOWE CIASTO SZPINAKOWE – BEZGLUTENOWE!

Wiosenno-letnich słodkości ciąg dalszy!

Choć za oknem pogoda ostatnio w kratkę, to na blogu ( i w sercu! ) zdecydowanie wiosna!

Dziś, zainspirowana współpracą z moją ukochaną, bezglutenową marką Schär przygotowałam dla Was przepis na przepyszne, bezglutenowe ciacho szpinakowe.

Do jej przygotowania użyłam znanego już Wam z innych bezglutenowych przepisów mixu bezglutenowego Mix C Mix Pâtisserie Schär, a także nowych, kruchych ciasteczek APPLE BISCO z nowej linii BIO.

Ciasteczka APPLE BISCO BIO to bezglutenowe ciasteczka z owsem i jabłkiem produkowane w całości z ekologicznych zbóż i owoców.

Zawierają mąkę owsianą, płatki owsiane, siemię lniane i nasiona słonecznika.

Doskonałe źródło błonnika!

Świetna przekąska w ciągu dnia!

A ciacho z ich dodatkiem? Przepyszne!

Ciasto jest lekkie, orzeźwiające i niesamowicie puszyste.

U mnie zniknęło zaraz po zrobieniu zdjęć – jeszcze ciepłe!

Koniecznie wypróbujcie!

#ScharBio

#ScharBezGlutenuBio

SKŁADNIKI:

Mix C Mix Pâtisserie Schär – 170 g – KLIK W LINK!

* ciasteczka Apple Bisco BIO Schär – 1 op

* świeży szpinak – 150 g

* olej – 110 ml

* jajko M – 3 szt

* cukier – 200 g

* proszek do pieczenia b.g – 2 łyżeczki

* sok z cytryny – 5-6 łyżek

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Szpinak blendujemy, dodajemy olej, blendujemy jeszcze raz.

Jajka ubijamy z cukrem na puch. Dodajemy masę szpinakową i sok z cytryny.

Dodajemy przesiany Mix C Mix Pâtisserie Schär z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.

Wszystko razem krótko, ale dokładnie miksujemy.

Wylewamy do wyłożonej ( natłuszczonej i obsypanej bezglutenową bułką tartą ).

Układamy kruche ciasteczka Apple Bisco BIO.

Pieczemy do suchego patyczka, ok. 35 minut w 180C.

Smacznego!

Zapraszam Was na fanpage marki Schär , gdzie możecie na bieżąco śledzić newsy, a także inspirować się dodawanymi, bezglutenowymi przepisami.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress