Wiosenno-letnich słodkości ciąg dalszy!
Choć za oknem pogoda ostatnio w kratkę, to na blogu ( i w sercu! ) zdecydowanie wiosna!
Dziś, zainspirowana współpracą z moją ukochaną, bezglutenową marką Schär przygotowałam dla Was przepis na przepyszne, bezglutenowe ciacho szpinakowe.
Do jej przygotowania użyłam znanego już Wam z innych bezglutenowych przepisów mixu bezglutenowego Mix C Mix Pâtisserie Schär, a także nowych, kruchych ciasteczek APPLE BISCO z nowej linii BIO.
Ciasteczka APPLE BISCO BIO to bezglutenowe ciasteczka z owsem i jabłkiem produkowane w całości z ekologicznych zbóż i owoców.
Zawierają mąkę owsianą, płatki owsiane, siemię lniane i nasiona słonecznika.
Doskonałe źródło błonnika!
Świetna przekąska w ciągu dnia!
A ciacho z ich dodatkiem? Przepyszne!
Ciasto jest lekkie, orzeźwiające i niesamowicie puszyste.
U mnie zniknęło zaraz po zrobieniu zdjęć – jeszcze ciepłe!
Koniecznie wypróbujcie!
#ScharBio
#ScharBezGlutenuBio
SKŁADNIKI:
* Mix C Mix Pâtisserie Schär – 170 g – KLIK W LINK!
* ciasteczka Apple Bisco BIO Schär – 1 op
* świeży szpinak – 150 g
* olej – 110 ml
* jajko M – 3 szt
* cukier – 200 g
* proszek do pieczenia b.g – 2 łyżeczki
* sok z cytryny – 5-6 łyżek
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Szpinak blendujemy, dodajemy olej, blendujemy jeszcze raz.
Jajka ubijamy z cukrem na puch. Dodajemy masę szpinakową i sok z cytryny.
Dodajemy przesiany Mix C Mix Pâtisserie Schär z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
Wszystko razem krótko, ale dokładnie miksujemy.
Wylewamy do wyłożonej ( natłuszczonej i obsypanej bezglutenową bułką tartą ).
Układamy kruche ciasteczka Apple Bisco BIO.
Pieczemy do suchego patyczka, ok. 35 minut w 180C.
Smacznego!
Zapraszam Was na fanpage marki Schär , gdzie możecie na bieżąco śledzić newsy, a także inspirować się dodawanymi, bezglutenowymi przepisami.
No Comments