Truskawkowych słodkości ciąg dalszy?
Yhy!
Mam dla Was przepisy na jeszcze 2 nowe ciacha!
Dziś zapraszam na przepyszne ciasto z truskawkami bez pieczenia.
Z dodatkiem lekkiej jogurtowej masy i słodkiej galaretki, która przykrywa ciągle jeszcze soczyste truskawki.
Możecie dodać też inne, sezonowe owoce!
Szybkie!
łatwe!
Pyszne!
Zapraszam!
SKŁADNIKI:
SPÓD:
* okrągłe biszkopty
MASA:
* śmietana 30% – 650 ml
* jogurt grecki – 400 g
* cukier puder – 3 łyżki
* żelatyna – 6 łyżeczek + 1/3 szkl wody
* galaretka truskawkowa – 3 szt + 750 ml wody
truskawki – 700 g
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie.
Zimną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem.
Do ubitej dodajemy jogurt i wlewamy żelatynę ( hartując oczywiście wcześniej ).
Wylewamy na biszkopty, chłodzimy.
Układamy owoce, zalewamy przygotowaną wcześniej tężejącą galaretką.
Odstawiamy na noc do lodówki.
Smacznego!
No Comments