NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KASZĄ GRYCZANĄ I TWAROGIEM – pyszne!

Dziś zapraszam na fantastyczne naleśniki, którymi ostatnio zajadała się cała moja rodzinka!

Delikatne, maślane naleśniki wypełnione po brzegi przepysznym i sycącym farszem z twarogu i kaszy gryczanej z cebulką.

Podane ze świeżymi ziołami nie tylko cudownie smakują, ale i rewelacyjnie wyglądają!

Są świetnym pomysłem na obiad, jak i kolację na ciepło.

Podane z ulubionym sosami np. czosnkowym , są świetnym pomysłem na imprezę!

Spróbujcie!

  nalesniki z kasza , nalesniki z serem , nalesniki wytrawne , nalesniki na ostro , zapiekane nalesniki (3)x

SKŁADNIKI:

( 4 szt )

NALEŚNIKI:

* mąka pszenna – 1 pełna szkl
* duże jajko – 1 szt
* mleko – 1 szkl
* woda gazowana – 0,5 szkl
* sól – 1 szczypta
* masło klarowane – 3 łyżki

FARSZ:

* kasza gryczana – ok. 100 g
* duża cebula – 1 szt
* ser biały – 100 g
* sól, pieprz , papryka
* świeży szczypiorek i koperek
* masło klarowane

nalesniki z kasza , nalesniki z serem , nalesniki wytrawne , nalesniki na ostro , zapiekane nalesniki (1)x

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Składniki na naleśniki mieszamy, odstawiamy na ok. 10 minut, smażymy 4 średniej wielkości naleśniki.

Kaszę gryczaną gotujemy al dente, cebulkę siekamy, przesmażamy na maśle klarowanym, a następnie dodajemy do ugotowanej kaszy.

Wrzucamy twaróg, posiekane zioła, sól, pieprz, paprykę i dokładnie mieszamy wyrabiając farsz.

W razie potrzeby doprawiamy do smaku.

Przygotowanym farszem smarujemy naleśniki, zwijamy w rulony i rumienimy na rozgrzanym maśle.

Podajemy gorące!

Smacznego!

nalesniki z kasza , nalesniki z serem , nalesniki wytrawne , nalesniki na ostro , zapiekane nalesniki (5)x

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress