KOKOSOWE RAFAELLO Z BRZOSKWINIAMI – bez pieczenia!

Zrobione przeze mnie ostatnio Rafaello z malinami tak wszystkim posmakowało, że dziś postanowiłam przygotować inną jego wersją!

Inną, ale równie pyszną (a może nawet bardziej!).

Czekoladowy, ciasteczkowy spód pokryty słodką, kokosową masą serową, soczystymi morelami i brzoskwiniami oraz galaretką zachwyci podniebienie wszystkich łasuchów!

Ciacho szybkie! Ciacho łatwe! Ciacho pyszne!

Ciasto bez pieczenia!

Jest fantastycznym pomysłem do popołudniowej kawki!

Gwarantuję, że wszystkie łasuchy będą oblizywać się ze smakiem!

Koniecznie spróbujcie!

 sernik z brzoskwiniami, rafaello , kokosowe z brzoskwiniami , sernik na zimno, sernik kokosowy z galaretka , ostra na slodko (2)x

SKŁADNIKI:

( foremka 12×20 )

* masło – 70 g
* herbatniki – 150 g
* mleczna czekolada – 70 g
* mleko – 50 ml
* jogurt grecki – 250 g
* śmietana 30% – 150 ml
* wiórki kokosowe – 0,5 szkl
* cukier puder – 0,5 szkl
* żelatyna – 1 łyżka
* morele i brzoskwinie – 200 g
* galaretka brzoskwiniowa – 1 op

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Masło roztapiamy z czekoladą, dodajemy pokruszone herbatniki i mleko.

Masę wylewamy do foremki wyłożonej papierem doi pieczenia, wygładzamy, wstawiamy do lodówki.

Jogurt mieszamy z połową cukru pudru i wiórkami.

Żelatynę zalewamy 2 łyżkami zimne wody, mieszamy, odstawiamy do napęcznienia a następnie podgrzewamy.

Śmietanę ubijamy na sztywno z pozostałym cukrem pudrem.

Żelatynę mieszamy z łyżką ubite śmietanki a następnie mieszamy wszystko razem – masę kokosową, ubitą śmietanę i żelatynę.

Wylewamy na schłodzony czekoladowy spód i przykrywamy pokrojonymi w kosteczkę owocami.

Zalewamy tężejącą, przygotowaną wcześniej w 1 ( nie więcej! ) szklance wody galaretką.

Wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny.

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress