DOMOWE MASŁO ORZECHOWE – idealne!

Uwielbiam masło orzechowe!

To jest jedna z tych rzeczy, które mogłabym jeść codziennie i jeszcze sobie dopisać w CV jako jedno z zainteresowań!

Ale nie mówię teraz o takich Nutellach, Snickersach i innych czekoladowych kremach, ale o takim prawdziwym maśle orzechowym!

pasek

Zjadam je na kanapki, dodaję do zupy dyniowej, do wegetariańskich burgerów a nawet dań inspirowanych kuchnią indyjską.

Zawsze smakuje rewelacyjnie i świetnie się komponuje!

Dziś mam dla Was przepis na to ulubione!

Koniecznie spróbujcie zrobić w domu takie masło orzechowe!

 domowe maslo orzechowe , maslo orzechowe , maslo z orzeszkow ziemnych , domowa nutella , maslo orzechowe przepisy , ostra na slodko (4)x

SKŁADNIKI:

* orzeszki ziemne – 500 g
* olej dobrej jakości – 5 łyżek
* sól – łyżeczka
* miód wielokwiatowy – 3-4 łyżki

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Orzechy prażymy na suchej patelni, studzimy, wrzucamy do malaksera.

Dodajemy sól, olej i miód a następnie miksujemy ok. 10 minut aż powstanie masa ( nie musi być idealnie gładka ).

Wkładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress