USZKA Z PIECZARKAMI W SOSIE ŚMIETANOWYM Z PARMEZANEM

I po raz kolejny dziś zapraszam na pyszne, makaronowe danie.

Znów będzie łatwo, szybko i mega mega smacznie!

Lubiany przeze mnie makaron uszka połączyłam z ze smażonym z cebulką pieczarkami, sosem śmietanowym i odrobina parmezanu.

Dla ostrości – troszkę chili.

Wyszedł fajny i szybki obiad idealny na dziś ( albo jutro też! )

Spróbujcie!

makaron-z-pieczarkami-uszka-lubella-szybki-obiad-tani-obiad-ostra-na-sloko-sylwia-ladyga-blog-kulinarny-2xx

SKŁADNIKI:

( 2 porcje )

* makaron uszka – ok. 200 g
* duże świeże pieczarki – 8 szt
* duża cebula – 1 szt
* śmietana 36% słodka – 200 ml
* chili
* natka pietruszki
* parmezan
* sól, pieprz
* oliwa z oliwek

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Na odrobinie oliwy przesmażamy drobno posiekaną cebulę z chili, dodajemy oczyszczone i pokrojone w talarki pieczarki, solimy – smażymy ok. 7-8 minut

Zalewamy słodką śmietaną, dodajemy spiekaną natkę pietruszki oraz ugotowany al dente makaron.

Wszystko razem mieszamy i podgrzewamy ok. 4-5 minut.

Posyjemy startym parmezanem ipodajemy gorące!

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress