SCANDYNAVIAN LOVE FIKA – warsztaty pełne smaków Skandynawii

08.08 w Warszawie w Electrolux Taste Center na ul. Karolkowej 30 odbyły się warsztaty kulinarne Scandinavian Love Fika.

W ten sam dzień wracałam z wakacji, ale wiedziałam, że takiej okazji nie mogę przepuścić ( nawet za cenę kolejnej bezsennej nocy! )

Zapowiadało się mega pysznie, no i co ważne dla mnie – słodko!

O 18 zameldowałam się na miejscu zwarta i gotowa do nauki i nowych wyzwań.

Prowadzącym był Michał Godyń – szef kuchni ambasady Szwecji w Polsce.

Niesamowicie zdolny ( no i nie mogę pominąć, że mega przystojny :D ) kucharz, przed którym Skandynawia nie ma żadnych tajemnic.

Przez 4 godziny razem z pozostałymi uczestniczkami przygotowywałyśmy Kanelbullar – czyli pyszne, słodkie drożdżowe bułeczki z masą cynamonową, Toast Skagen – sandwiche z krewetkami zimnowodnymi i pyszny, soczysty Rostbef z marynowanymi burakami i warzywami.

To był prawdziwy orgazm dla podniebienia!

Produkty najwyżej jakości ( !!! ) zastawiły stoły, a my oblizywałyśmy palce próbując przygotowanych dań.

Niesamowita uczta, podczas, której spróbowałam nieznanych dotąd mi produktów ( takich jak raki, krewetki zimnowodne czy cukier perlisty ).

Produktów było pod dostatkiem a Electrolux Taste Center to wymarzone miejsce na warsztaty.

Świetnie wyposażone w sprzęt najwyższej jakości, ale dostępny dla kucharzy amatorów, nie tylko profesjonalistów.

PS. Wy też możecie brać udział w takich warsztatach!

Na stronie: http://tastecenter.pl/ co chwilę pojawiają się nowe propozycje!

Nie trzeba być blogerem, by uczyć się z najlepszymi!

Polecam!

Ps. Wkrótce na blogu przepis na te pyszne Kanelbullar!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress