FASZEROWANE PAPRYKI

Gdy zbliża się jesień, to zawsze z dużo większą przyjemnością sięgamy po sycące dania.

Dzisiejsze pyszności właśnie takie będą – sycące, aromatyczne.

Do przygotowaia zainspirowała mnie marka The Green Woodpecker Trill.

Pamiętacie ją?

Ostatnio pokazywałam Wam fantastyczne kaszotto z kurkami tej samej marki.

Jest jeszcze Kaszotto z podgrzybkami i Risotto z borowikami.

To opakowania wypełnione w 100% naturalnym składnikami bez sztucznych dodatków – tylko ryż ( kasza ) + grzyby + suszone warzywa.

NIE JEST TO DANIE TYPU INSTANT

A przygotowuje się błyskawicznie i jest świetnym pomysłem zarówno na samodzielne danie, jak i np. tak jak dziś dodatek do innych składników.

Spróbujcie!

Gorąco polecam, bo te dania są naprawdę pyszne!

SKŁADNIKI:

* risotto z pieczarkami The Green Woodpecker Trill. – 1 op

* czerwona papryka – 3 szt

* filet z kurczaka – 150 g

* dobrej jakości masło – ok. 3-4 łyżki

* bulion warzywny – ok. 3 szkl

* cebula biała – 1 szt

* sól, pieprz

* ser do posypania np. parmezan

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Z papryki odcinamy kapelusze, czyścimy środek.

Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, dodajemy posiekaną cebulę oraz pokrojone w kostkę mięso – chwilkę przesmażamy.

Wsypujemy risotto z pieczarkami, przesmażamy i podlewamy bulionem – nie dodajemy całego bulionu „na raz”, tylko podlewamy chochelka po chochelce.

Gotujemy, aż ryż będzie miękki.

Na koniec dodajemy odrobinę masła i startego sera, napełniamy papryki i układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.

Zapiekamy ok. 15-20 minut / 170C.

Smacznego!

Produkty można kupić na stronie: https://thegreenwoodpeckertrill.com/

 The Green Woodpecker Trill

#TheGreenWoodpeckerTrill

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress