CIASTO FRANCUSKIE Z MOZZARELLĄ I WARZYWAMI

Pokazywałam Wam niedawno pyszny warkocz z ciasta francuskiego wypełniony serem i warzywami.

Była to taka wersja maxi do podzielenia na kilka osób.

Dziś mam dla Was przepis na wersję „kieszonkową, którą śmiało można zabrać w drogę, a przekąskę do pracy lub do szkoły.

Wypełnione serem żółtym i kolorowym warzywami.

Super dodatkiem jest ciągnąca mozzarella, która daje niesamowity efekt na gorąco – ciągnie się w nieskończoność!

Koniecznie spróbujcie!

Ja je uwielbiam!

 

SKŁADNIKI:

* ciasto francuskie – 1 op / 300 g

* ser żółty i mozzarella – ok. 250 g

* papryka żółta i czerwona – po 1 szt

* kukurydza –  ok. 100

*  sól, pieprz, papryka ostra

* jajko do posmarowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Ścieramy ser żółtym dodajemy pokrojoną mozzarellę, paprykę oraz kukurydzę.

Doprawiamy do smaku.

Ciasto francuskie rozcinamy na 3 płaty.

Na każdym wzdłuż układamy farsz i sklejany ( jak pierogi ).

 

Sklejamy 3 końce razem i zwijamy dość ciasny warkocz.

Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy np. świeżym szczypiorkiem.

Pieczmy ok. 30 minut / 190C

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress