BATONIKI OWSIANE Z MASŁEM ORZECHOWYM

Jecie drugie śniadania?

Co najczęściej?

A po co sięgacie, kiedy np. na mieście, w drodze złapie Was głód?

Dziś mam dla Was przepis na pyszne batoniki owsiane z masłem orzechowym, które są świetnym pomysłem na drugie śniadanie, przekąskę w pracy i szkole, a także sposobem na zaspokojenie niespodziewanego głodu!

Robi się je błyskawicznie, cierpliwść potrzebna jest tylko przy chlodzeniu.

Połączenie płatków owsianych z ulubionym miodem prosto z pasieki, a także masłem orzechowym z czekoladą smakuje genialnie.

Koniecznie spróbujcie!

Na bank Wam posmakuje!

Polecam!

SKŁADNIKI:

( mała keksówka )

* płatki owsiane – 230 g ( ok. 1,5 szkl )

* maslo mn. 82% – 110 g

* miód prawdziwy – 3-4 łyżki

* cynamon – do smaku

* masło przechowe prawdziwe – 120 g

* czekolada mleczna – 100 g

* sól – 1 szczypta

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:

Masło roztapiamy z miodem, cynamonem i szczyptą soli.

Wrzucamy płatki owsiane i na wolnym ogniu prażymy ok. 10 minut ( jeśli jest taka potrzeba podlewamy odrobiną ciepłej wody ).

Studzimy. Po wystudzeniu połowę wyciągamy do wyłożonej papierem foremki, wygładzamy, chłodzimy

Czekoladę roztapiamy z masłem orzechowym, wylewamy na schodzony spód, odstawiamy do lodówki.

P schłodzeniu wyciągamy resztę płatków owsianych, wygładzamy, ponownie chłodzimy ( najlepiej przez noc ).

Kroimy i zajadamy!

Smacznego!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress