BEZGLUTENOWE RAFAELLO

Jest mi niesamowicie miło, że seria bezglutenowych przepisów na blogu tak bardzo przypadła Wam do gustu!

Na blogu są naleśniki, różnego rodzaju placuszki, pancakes, muffiny, ciasteczka i ciasta.

Dziś razem z marką Schär przygotowałam dla Was przepis na przepyszne Rafaello – ucierane ciasto z kawałkami płatków kokosa.

Lekkie, puszyste, a zarazem wilgotne ( co nie jest tak oczywiste w przypadku ciast bezglutenowych ).

Robi się je błyskawicznie i tak samo szybko znika!

Mam nadzieję, że i ono będzie królowało na Waszych stołach tak jak np. bezglutenowe kakaowe z borówkami.

Spróbujcie!

Polecam!

To jedno z lepszych bezglutenowych ciast jakie robiłam!

SKŁADNIKI:

Mix C Mix Pâtisserie Schär – 400 g

* jajko – 4 szt

* cukier – 360 g

* proszek do pieczenia – 3 łyżeczki

* masło min. 82% – 100 g

* mleko – 200 ml

* płatki kokosa

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Jajka ubijamy z cukrem na puch.

Dodajemy przesiany Mix C Mix Pâtisserie Schär z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.

Wlewamy rozpuszczone masło, dodajemy mleko, wszystko razem krótko, ale dokładnie miksujemy.

Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, obficie posypujemy płatkami kokosa.

Pieczemy do suchego patyczka, ok. 60 minut w 160C.

Smacznego!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress