GOFRY “FRANCUSKIE” Z MASŁEM ORZECHOWYM I BANANAMI ( nadziewane )

Nie ma co ukrywać, że jestem gofrożercą!

Uwielbiam gofry w każdej postaci – zarówno na słodko, jak i na ostro.

Zainspirowana konkursem z marką MPM przygotowałam  dla Was takie, jakich jeszcze nie było!

#mpm #właczgoscinnosc

Z ciasta francuskiego ( domowe, przepis TUTAJ , nadziewane masłem orzechowym i bananami.

Podane z waniliowymi lodami i sosem czekoladowym tworzą obłędną całość, której nikt się nie oprze!!

Ps. do środka gofrów możemy włożyć inne dodatki – prażone jabłka, dżem albo kawałki czekolady!

Co tylko chcecie!

Będzie pysznie!

SKŁADNIKI:

* ciasto francuskie domowe ( przepis TUTAJ ) – 300 g

* maslo orzechowe – ok. 150 g

* banan – 2 szt

DODATKI:

* masło orzechowe

* banany

* lody waniliowe + czekolada

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Ciasto francuskie kroimy na kwadraty/prostokąty. Jeden kawałek będzie na spód, drugi do przykrycia.

Smarujemy masłem orzechowym, układamy pokrojone w plastry banany, przykrywamy drugim płatem ciasta.

Układamy w nagrzanej gofrownicy, zapiekamy ok. 7-10 minut.

Ps. używana przeze mnie powyżej gofrownica to model: MPM model MOP-23M

 

Podajemy z cukrem pudrem, lodami i roztopioną czekoladą.

Smacznego!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress