TATAR ŚLEDZIOWY Z OGÓRKIEM KISZONYM I GRZYBKAMI

Ależ się cieszę, że ostatni „śledziowy przepis” tak bardzo Wam się spodobał!

Sałatka curry podana w maślanych bułeczkach robi furorę!

Dziś zapraszam na kolejne pyszności z rybką marki SEKO.

Tym razem przygotowałam pyszny tatar śledziowy z ogórkami kiszonymi domowej roboty mojej mamy.

Podany na chrupiących grzankach z dodatkiem przepiórczych jajek i świeżego szczypiorku jest świetnym pomysłem na kolację albo imprezową przekąskę!

Ja do jego przygotowania użyłam „Śledzika na okrągło z kolorowym pieprzem” – jednej z moich ulubionych wersji śledzi SEKO.

Zawsze świeże i świetnie doprawione – idealne na każdą okazję!

SKŁADNIKI:

( dla 2 osób )

* śledzik na okrągło z kolorowym pieprzem SEKO – 1 op

* ogórki kiszone – 5-6 szt

* pieczarki marynowane – 10 szt

* świeża chili – 1 szt

* jajka przepiórcze –  10 szt

*  świeże bagietki – 2 szt

* świeży szczypiorek

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Śledzie SEKO drobno siekamy wraz z cebulką znajdującą się w opakowaniu.

Dodajemy pokrojone w kosteczkę ogórki, marynowane pieczarki oraz połowę chili ( pamiętajcie żeby wyciągnąć pestki! ).

Wszystko razem dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki do „przegryzienia”.

Absolutnie nie trzeba dodawać żadnych przypraw.

Bagietki kroimy pod skosem, delikatnie rumienimy na suchej patelni albo z odrobiną masła.

Podajemy na ciepło z tatarem śledziowym i ugotowanym ( posiekanymi albo w plastrach ) jajkami i świeżym szczypiorkiem.

Smacznego!

WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ SEKO

Ps. koniecznie obserwujcie facebooka SEKO – bardzo często są tam fajne konkursy z nagrodami!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress