Ależ się cieszę, że ostatni “śledziowy przepis” tak bardzo Wam się spodobał!
Sałatka curry podana w maślanych bułeczkach robi furorę!
Dziś zapraszam na kolejne pyszności z rybką marki SEKO.
Tym razem przygotowałam pyszny tatar śledziowy z ogórkami kiszonymi domowej roboty mojej mamy.
Podany na chrupiących grzankach z dodatkiem przepiórczych jajek i świeżego szczypiorku jest świetnym pomysłem na kolację albo imprezową przekąskę!
Ja do jego przygotowania użyłam “Śledzika na okrągło z kolorowym pieprzem” – jednej z moich ulubionych wersji śledzi SEKO.
Zawsze świeże i świetnie doprawione – idealne na każdą okazję!
SKŁADNIKI:
( dla 2 osób )
* śledzik na okrągło z kolorowym pieprzem SEKO – 1 op
* ogórki kiszone – 5-6 szt
* pieczarki marynowane – 10 szt
* świeża chili – 1 szt
* jajka przepiórcze – 10 szt
* świeże bagietki – 2 szt
* świeży szczypiorek
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Śledzie SEKO drobno siekamy wraz z cebulką znajdującą się w opakowaniu.
Dodajemy pokrojone w kosteczkę ogórki, marynowane pieczarki oraz połowę chili ( pamiętajcie żeby wyciągnąć pestki! ).
Wszystko razem dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki do “przegryzienia”.
Absolutnie nie trzeba dodawać żadnych przypraw.
Bagietki kroimy pod skosem, delikatnie rumienimy na suchej patelni albo z odrobiną masła.
Podajemy na ciepło z tatarem śledziowym i ugotowanym ( posiekanymi albo w plastrach ) jajkami i świeżym szczypiorkiem.
Smacznego!
WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ SEKO
Ps. koniecznie obserwujcie facebooka SEKO – bardzo często są tam fajne konkursy z nagrodami!
No Comments