MÓJ DZIEŃ Z LUBELLĄ

 

Często oprócz kulinarnych pytań dostaję od Was te bardziej osobiste : co robię na co dzień, czym się zajmuję, skąd tyle energii i …. ( chyba najczęściej zadawane! ): “jak to jest, że tak gotuję, tyle jem, a jestem cały czas tak szczupła?”

To nie żadna magia kochani ani nie sprawka photoshopa – to tylko dużo ruchu i racjonalne podejście do jedzenia.

Zjadam wszystko to, co widzicie na blogu ( + to czego nie widzicie! :D ), ale nie całe ciasto – a jego kawałek.

Zjadam nie całą pizzę – a jej kawałek ( no albo 3 :D )

A do tego jem bardzo regularnie i NIGDY nie opuszczam posiłków.

Mój organizm tak już się przyzwyczaił do tych stałych godzin na zegarku, że teraz sam woła o jedzenie o danej porze.

Nigdy, przenigdy nie omijam śniadań, i tak jak pisałam w poprzednim wpisie zawsze jest to taka energetyzująca micha wypełniona po brzegi chrupiącymi płatkami, owocami, bakaliami i jogurtem naturalnym lub kefirem.

ostra-na-slodko-sylwia-2-1-1

 

… potem drugie śniadanie, np. w postaci koktajlu ( ten był bananowy z mlekiem kokosowym i masłem orzechowym – pycha! )

ostra-na-slodo-sylwia-ladyga-1x

… sycący obiad ( uuu , tu sobie lubię pofolgować :D ) oraz przekąski!

Fajnie sięgnąć po chrupiące ciacha z bakaliami albo zdrowe batony!

Nie tylko zaspokoją głód, ale i ochotę na słodycze.

Świetnie nadają się do tego nowe płatki Lubella!

2016-11-11-8 2016-11-11-6 2016-11-11-4 2016-11-11-3


Dziś mam dla Was przepis właśnie na takie zdrowe przekąski – pokażę jak w prosty i szybki sposób możecie przygotować coś pysznego!

Takie słodkości posmakują zarówno dzieciom jak i dorosłym.

Gwarantuję, że nawet wielbiciele niezdrowych przekąsek dadzą mi się przekupić.

Koniecznie spróbujcie!

pasek

Najpierw zróbmy …

CHRUPIĄCE CIASTECZKA Z ORZECHAMI  

(idealne do podjadania przed tv albo chrupania w pracy)

sylwia-z-ciastkami-lubella-platki-nowe

SKŁADNIKI:

* płatki żytnie Lubella
( z puffem z żyta i czarną porzeczką ) – 2,5 szkl
* mąka pszenna / pełnoziarnista – 3/4 szkl
* ulubione orzechy – włoskie nerkowce, pini – 3/4 szkl
* twarda gruszka – 0,5 szt
* miód wielokwiatowy – 4 łyżki
* jajko – 1 szt
* olej kokosowy – 1 łyżka

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Olej kokosowy dokładnie miksujemy z miodem, dodajemy pokrojoną w kostkę gruszkę, płatki żytnie Lubella, posiekane orzechy, jajko oraz mąkę.

Wszystko razem dokładnie mieszamy, uważając , by nie zgnieść wszystkich składników.

Formujemy okrągłe ciasteczka, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego na 160C piekarnika na 20 minut.

Smacznego!

pasek

A zaraz po nich …

CHRUPIĄCE BATONIKI Z MASŁEM ORZECHOWYM

 ( te świetnie nadają się na szybką przekąskę “w biegu” albo gdy chwili nas głód podczas stania w korku ;) )

sylwia-ladyga-1

SKŁADNIKI:

* płatki ryżowe Lubella
( z crunchem ryżowym i żurawiną ) – 1 szkl
* orzechy nerkowce – 1 garstka
* suszone figi – 3 szt
* daktyle – 8 szt
* masło orzechowe – 3 łyżki
* pestki dyni – 1 łyżka
* pestki słonecznika -1 łyżka

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Suszone owoce moczymy we wrzątku przez ok. 15 minut, odsączamy siekamy.

Dodajemy masło orzechowe, miksujemy.

Wrzucamy płatki ryżowe Lubella oraz pestki i posiekane, podprażone orzechy, wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy.

Tak przygotowaną masę rozsmarowujemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia na grubość ok. 2-3 cm.

zawijamy mocno w papier, narywamy deską do krojenia i wkładam na ok. 2-3 godziny do lodówki.

Po tym czasie kroimy i zajadamy!

batoniki-fit-batoniki-owsiane-ostra-na-slodko-sylwia-ladyga-platki-lubella-nowe-platki-blog-kulinarny-x  ciasteczka-owciane-ciastka-z-platkami-platki-lubella-ostra-na-slodko-sylwia-ladyga-blog-kulinarny

A jak wygląda Wasz dzień?

Jecie śniadanie czy należycie do tych, którzy omijają je z daleka?

A może lubicie objadać się na noc?

pasek

images

( wpis powstał we współpracy z marką LUBELLA )

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress