BEZGLUTENOWE TOSTY FRANCUSKIE Z OWOCAMI

Smażony chleb moczony wcześniej w jajku ( teraz już wiem, że to “tosty francuskie” ) kojarz mi się ze smakami dzieciństwa.

Jadłam go wtedy w ilościach hurtowych i za każdym razem zachwycał tak samo!

Do te pory uwielbiam i jest to jedno z ulubionych śniadań!

Dziś przygotowałam tosty z chleba bezglutenowego marki Schär, w którym od jakiego czasu jestem toalnie zakochana!

Do wyboru jest kilka rodzajów ( pisałam o nich TUTAJ ), ja dziś wybrałam Pan Multigrano – z siemieniem lnianym, nasionami słonecznika i nasionami prosa.

Pyszny!

Nie jest to chleb “dmuchany” jak chleby tostowe dostępne w marketach, ale zwarty, a zarazem puszysty, bardzo sycący, no i przede wszystkim smaczny chleb!

Idealnie nadaje się właśnie również do tostów!

Z dodatkiem miodu przesmażyłam brzoskwinie i mandarynki.

Śniadanie na słodko to jest to!

Polecam!

Spróbujcie!

SKŁADNIKI:

* chleb Pan Multigano Schär – 3 kromki

* jajko M – 2 szt

* miód kruszynowy – 3 łyżki

* brzoskwinie

* mandarynki

* cukier puder

* masło do smażenia

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Kromki chleba Pan Multigrano moczymy w roztrzepanych jajkach, tak by “wypił” jak najwięcej jajka.

Smażymy na rozgrzanym maśle na rumiano.

Na patelnie wrzucamy pokrojone owoce, zalewamy odrobina miodu, karmelizujemy.

Podajemy na gorąco z usmażonymi tostami, obsypane cukrem pudrem.

Smacznego!

Ps. tak jak pisałam powyżej pieczywo bezglutenowe jest niesamowicie smaczne!

Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i prosto z opakowania.

Długo pozostaje świeże, nie wysycha.

Gorąco polecam nie tylko osobom będącym na diecie bezglutenowej!

Do kupienia online lub w sklepach i punktach z żywnością bezglutenową.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress